Verhuizen van Doetinchem naar Terborg


J
a, Alle kids zijn uitgevlogen, en dan ga je na alles wat we meegemaakt hebben eens even nadenken, en dan denk je waarom zouden wij hier met ons tweeën in dit grote huis met 4 ruime slaapkamers blijven wonen. 

wij zijn nu nog met ons tweeën en onze hond. We hebben een prachtige woning dat is een feit, maar het is wel een beetje groot voor 2 personen.
Maar, wat zouden wij willen. Tsja daar waren we het vlot over eens. Het liefste een badkamer en slaapkamer beneden, met andere woorden, alvast voorbereid op de toekomst. Maar ja daar staan er niet veel van te koop, zeker niet in Doetinchem dat weet iedereen. Want een tuin wilden we wel houden en ook de camper moet bij huis kunen staan
Dus we hebben een makelaar in de arm genomen en onze woning te koop gezet. Onze vorige woningverkoop in Haaksbergen was heel vlot geregeld, en we zouden het vreemd vinden wanneer dat weer zo snel zou gaan. En dat gebeurde ook niet natuurlijk. Je zag veel huizen die te koop stonden, en waar echt wel het nodige aan mankeerde naar een andere eigenaar gaan. Maar bij ons duurde het iets langer. En waarom, wij hadden geen idee.
Wij hadden een makelaar die dan ook nog wilde beweren dat we maar iets aan de prijs moesten gaan doen. Nou dat hebben we echt niet gedaan, want we hadden ook geen haast. Maar uiteindelijk was er serieuze belangstelling. Mensen uit dezelfde straat als waar wij woonden hadden serieuze belangstelling en wilden heel graag ons huis kopen.
Maar ja toen moesten we zelf nog wat weer zoeken.

Gelukkig hadden wij wel een makelaar die met ons meedacht. Hij had een woning voor ons die voldeed aan al onze woonwensen maar dat was wel in Terborg. Een paar kilometer verwijderd van onze woonplaats Doetinchem.  Die woning was nog in de stille verkoop, dus geen advertenties online, en ook geen bord in de tuin. De verkopers wilden graag buiten het verkoopcircus blijven.
We zijn er maar eens langsgereden, en van de buitenkant zag het er echt heel goed uit, ook de plek waar dit vrij nieuwe huis stond was zeker niet verkeerd. Energielabel A was ook zeker niet verkeerd. We zagen het wel zitten in eerste instantie van de buitenkant, nu eerst maar eens van binnen bekijken.
Dus, met de makelaar een bezichtiging geregeld. en we zagen het zeker wel zitten om dit huis met 3 slaapkamers, waarvan 1 beneden  een badkamer beneden, inclusief een verwarmde garage(hobbyruimte) en carport en meer dan genoeg ruimte om ook onze camper bij de deur te zetten. Kortom wij waren echt wel enthousiast. 

Oude woning DoetinchemOude woning / Nieuwe woningvulcaanstraat Terborg

Wij hebben dezelfde dag nog een bod uitgebracht, en een dag later hoorden wij dat we een andere woning hadden, de verkopers hadden ingestemd met ons bod. Tsja dan nog even afwachten of de kopers van ons huis alles rond konden krijgen, en toen dat ook geregeld was konden we plannen gaan maken voor de verhuizing naar Terborg. Eigenlijk is Terborg een dorp met stadsrechten. Dus ook een stad. We hadden er best wel veel zin in. Maar we moesten wel eerst effe flink opruimen.
Onder het genot van 40 graden Celcius zijn we aan het klussen gegaan in de nieuwe woning. Want we hadden maar goed twee weken de tijd om het huis naar onze smaak in te richten. Dus we moesten wel peentjes zweten.
Spannend, maar vooral veel zwetend hebben we dat geregeld. Nog lang niet alles was natuurlijk direct naar onze wens, maar we waren best tevreden. en we wisten heel goed dat we nog wel even bezig zouden zijn voor we het echt ons huis zouden vinden. 

Maar, we zitten hier nu lekker op ons plekje. Stukje kleiner dan wat we hadden, we missen een slaapkamer en de grote bergzolder, maar we hebben wel  een groter perceel dan op ons oude stekje in Doetinchem.
Ook de kopers van ons oude huis in Doetinchem zijn heel tevreden. We zijn er nog een keer geweest toen ze er net in zaten. Ook daar was flink geklust, maar er stond ook voor hun nog heel veel op het programma.
Inmiddels wonen we er al weer 3 jaar. en hebben we de keuken vervangen, een mooie overkapping in de tuin gebouwd en als kers op de taart de woning een stukje uitgebouwd aan de achterkant. We hebben de eetkamer achter de keuken geplakt in het verlengde van de achterkant van de woning. De hele achterkant van de woning is nu in zijn geheel uitgebouwd en gelijk getrokken.  

Ook weer iets waar we heel blij mee zijn. De aanbouw zit helemaal links op de foto met de tuindeuren. Echt een waardevermeerdering voor onze woning.
Onze volgende wens is een overkapping bouwen voor onze camper Naast de huidige Carport, maar dat karwei ga ik echt weer helemaal zelf doen. Eerst even bij de gemeente een vergunning aanvragen, of gewoon een melding doen. Hangt van de regeltjes af die ze hanteren bij de Gemeente.  Nu heeft de camper nog een stalling een kilometertje verderop, en daarna heeft de camper hopenlijk ook een overdekte vaste plek bij huis   :-)

Reacties mogelijk gemaakt door CComment