Kamperen, natuurlijk maar wel met de caravan

Een overzicht van alle caravans die we gehad hebben voor we een camper kochten.

Bij mij is het kamperen er met de pollepel ingegoten. Bij mijn wederhelft begon het pas toen wij net getrouwd waren. En vanaf dat tijdstip is dit hieronder het caravanoverzicht van wat wij gehad hebben tot onze overstap naar een camper een paar jaar geleden. Even in volgelvlucht en in de juiste volgorde de opsomming van al onze "sleurhutjes".

1. Kip caravan 3.70m   
2. Kip caravan 4.20m.
3. Dethleffs 4.30m,
4 Home-Car 4.40m
5. Hobby 5.10m
6. Dethleffs 4.30
7. Hobby 4.30m en die hebben we gekocht net na de zomervakantie van 2015. Natuurlijk al wel getest ondertussen.

En dan hieronder de exemplaren met fotomateriaal.

1. Kip Caravan 3.70 m.
kipjekip interieur1kip interieur2kip interieur3Een caravan die we gekocht hebben als een oud beestje. Maar een heel leuk opknapproject. Het gehele interieur hebben we aangepakt. Zelfs de bekleding van de kussens. Het was weer een mooi fris sleurhutje geworden. Maar deze caravan bleek al snel te klein met 2 kleine kinderen en een dwerkpoedel + ons zelf. Na een plek in het voorjaar op een camping (wat overigens prima is bevallen) besloten we maar om uit te kijken naar een iets groter en vooral ruimer exemplaar waar niet meer zoveel kluswerk aan zou zitten.

2. Kip de luxe 420
kip420 1kip420 2Ja, dat was even een heel ander verhaal. Deze caravan stond te koop als particuliere verkoop bij Henk Pen in Haaksbergen. We hadden hem gezien en waren zeer onder de indruk van de perfecte staat waarin de caravan te koop stond aangeboden. Inclusief voortent die we overigens wel een jaar later hebben vervangen voor een dorema, hebben we van dit sleurhutje toch de nodige jaren genoten. Totdat onze jongste zoon Wesley in beeld kwam als nieuw gezinslid. En dan wordt een 4 persoons caravan al weer snel te klein. Eerst nog effe een paar plaaties van ons kippie. Helaas geen plaatjes van de binnenkant meer aanwezig. Die houden jullie nog te goed van ons. Deze caravan hebben we een jaar of 4 gehad. Tijdens onze jaarlijkse zomertripjes naar Beringerzand was met Wesley het kinderkoor tot 3 stuks gekomen, dus we gingen maar weer voor een 5 persoons caravan op pad.

3. Dethleffs 420 TK
mini P9020108 amini P9020105 amini P9020100 amini P5280003 aDit werd een Dethleffs 420 TK. Stapelbed met 2 persoons onder en 1 persoons boven plus aan de andere kant ons eigen 2 persoons bed. Dit moest een aantal jaren meegaan Toch ?? En dat is ook wel gelukt. Denk dat we deze caravan zo'n 8 jaar in bezit hebben gehad. Maar een mens is nooit helemaal tevreden dat moge ondertussen wel duidelijk zijn. De kids worden ouder en hebben zoiets van ik ga wel in het tentje naast de caravan (lekker in mijn eigen tentje was een heilige uitsraak hier) Maar ook de uitbouw van de voortent was zeer zeker welkom als slaaplaats. En dan heb je ouders die graag wel weer wat groter willen. Tot je aan de onderkant van je caravan een zwak plekje gaat ontdekken. Hier hebben we aktie op ondernomen en er is keurig een stuk materiaal onder de zwakke plek gezet. en daarna ga je op zoek naar wat anders.

4. Homecar 440
2008homecar voorkant2008Homecarbinnen1binnen2Ja we waren na een aantal jaren wel weer eens toe aan wat anders. We gingen nu voor een Homecar 440. Weer iets groter en iets meer luxe. Ook een aardig sleurhutje maar we misten het gevoel bij deze caravan. Er ontbrak iets, maar wat ???? Helaas ik weet het nog steeds niet. Dus na 2 zomers maar weer eens op zoek naar wat anders. We hadden nu een Hobby in de gedachten.

5. Hobby 510
hobby05hobby01hobby02hobby06Deze Home-Car caravan hebben we particulier weer prima kunnen verkopen. Er mankeerde ook helemaal niets aan. Bij ons in Doetinchem stond een prachtige Hobby 510 te koop. Aangezien wij een VW T4 2.5TDI bus hadden konden we deze caravan prima trekken. En zo'n grote caravan . . . . het had ook wel iets. Echt supergezellig deze Hobby caravan. We hebben er een prima 2e hands Isabella voortent bij gekocht van pakweg 3 jaar jong En een mooie luifel er voor. Echt onder het motto laat de vakanties maar komen wij zijn klaar voor de toekomst.
Maar helaas, de toekomst had een ander beeld voor ons. Ik werd ziek en het trekken met deze grote caravan zag ik niet meer zitten ik vetrouwde mijzelf niet meer achter stuur met die grote zware jongen achter de auto. Dus wat deden we, stoppen met kamperen, Neee Echt NIET !!!! Een stap terug naar wat kleiners leek ons een betere keuze.

6. Dethleffs 430
IMGP6125 CopyIMGP6271 CopyIMGP6281 CopyDus maar weer op jacht naar wat anders. Onze Hobby hadden we echt zo weer verkocht. Het was ook echt een plaatje. Dus de jacht maar weer geopend op wat kleiners. We vonden een mooie Dethleffs 430. Onze 2 jongens gingen op dat moment nog mee op vakantie maar ook daar kwam al snel verandering in. Maar met deze Dethleffs hadden we er weer helemaal zin in. Onze eerste vakantie met de Dethleffs was naar Limburg. Zo'n geweldige camping maar niet heus. daar hadden we snel genoeg van (Lees ook DIT).

Toen nog maar even naar een boerencamping in Noord Holland. Dat was de laatste vakantie van onze hond Jamy. Die is op de 3e dag dat wij daar waren smorgens vroeg overleden. Dus maar weer snel naar huis en de sleurhut op stal. Het jaar daarop weer naar de kust en toen een zware storm. pfffffffff Maar de echte kampeerder gaat door en geeft niet op. Wij dus ook niet. Maar we misten wel een breed bed in de caravan 1.30 breed is niet echt comfortabel. En zo waren er nog veel meer dingen mis in onze ogen met deze Dethelffs 430. Het comfortabele voor in de koude avonden vonden we ook niet terug in deze caravan. Na 2 jaar gingen we dus maar weer op jacht naar wat anders.

7. Hobby 430
2e vakantiebestemming 61e vakantiebestemming 13e vakantiebestemming 11e vakantiebestemming 3Ja, de Dethleffs 430 heeft plaatsgemaakt voor onze passie uit eerdere tijden waar we nooit genoeg van gekregen hebben, een Hobby caravan. We vonden het heel erg dat die grote Hobby caravan weg ging ruim 2 jaar geleden.
En we zijn nu heel gelukkig met dit iets kleinere sleurhutje. We hebben weer een echte hobby met deze Hobby 

Maar ook deze Hobby gaat plaatsmaken voor een nieuwe hobby, een camper !! Na 7 caravans gaan we nu naar een vakantietripjeswoning op 4 wielen. Ja, we gaan over naar een Camper. Ook daarover is heel veel op deze website te vinden.