Badkamervernieuwing

Wat een klus bleek dit te zijn. Jaren geleden toen wij nog in Haaksbergen woonden heb ik deze klus ook gedaan. Een klein badkamertje omtoveren naar een ruime badkamer door een deel van een slaapkamer af te halen en deze bij de badkamer aan te trekken. Ook in Doetinchem stond mij zo'n klus te wachten.

 van oud20161007 114528 naar nieuw  20161007 114528

Maar, deze keer leek het wat simpeler. De muren bleven staan, alleen alles wat er in de huidige badkamer zat moest er allemaal uit. De basis was dus een kaal hok met 4 muren weer opbouwen naar een mooie strakke badkamer met een mooie ruime douchecabine. Geloof mij, dit was nu echt een mega uitdaging voor mij waar ik zwaar tegen op gekeken heb. Maar wat moet je anders wanneer de oude tegels spontaan van de muur afvallen. Dit was ook teven mijn laatste grote klus in dit huis want daarna hebben we hem in de verkoop gezet

Maar goed, nu het verbouwingsverhaal. Het begon allemaal met het slopen. Er moest een flinke partij tegels van de muur. Een flinke klus. De badhoek bleef tot het eind van deze klus gespaard, zodat we in ieder geval nog in ons eigen huis konden douchen. Na het slopen moesten de muren gestucd worden tot aan het plafond in de natte hoek, want zover zouden de tegels komen.
En dan uiteindelijk denk je zo, dat waren de muurtegels, nu de vloer nog even, zit er ook nog een oud lekkageprobleem in mijn achterhoofd daar hebben we in de eerste jaren toen we hier woonden 5 meter flexibele afvoer ingeschoven, daar was het lekkageprobleem mee opgelost. Maar dat moest nu ook eventjes losgehaald worden. Hakken en doorgaan :-)  Pffffffffff.

 20161003 132000

In de betonvloer. Wat een lol. Uiteindelijk na een paar uur kom je tot de ontdekking dat er met die afvoer niets mis was maar dat er toen waarschijnlijk vocht langs de afvoerpijp van de wasbak gelekt was wat net boven de keuken naar beneden druppelde door het plafond. Dus dat gat kon weer dicht. Eindelijk de hoek met het ligbad er ook uit en de tegels er af, zit er spontaan een douchekraanaansluiting in de muur op de plek waar wij de douchecabine bedacht hadden te plaatsen. Even een klein juichmomentje, maar dan hak je verder met het slopen van de oude tegels en zie je onder in de muur nog een gat verschijnen. De douchekraansluiting die ik net was tegengekomen bleek een afgezaagde aansluiting te zijn. Kon er dus uit  om nieuwe aan te leggen. Want zo'n oude niet meer gebruikte leiding wil je liever niet gebruiken. Nou, eenmaal hakkende in de muur kom je er achter dat die muren tegenwoordig heel dun zijn 7 cm. En jawel, dan valt er zo een gat in de muur van badkamer naar de slaapkamer van onze jongste zoon. Lekker weer een klusje er bij. Achteraf was ik er best blij om maar dat komt nog.
Maar goed, ook daar nieuwe leidingen in ik heb een nieuwe bredere aansluiting voor de badkraan in de muur gemaakt plus na het weghalen en afsluiten van nog een paar andere leidingen die hiervoor naar het bad liepen hadden we nu eindelijk een mooie kale strakke muur en vloer die we weer konden gaan opbouwen.


20161017 130746De traditionele WC werd een nieuwe modern hangtoilet. Met dank aan een sanitair specialist uit de buurt die even geholpen heeft met de aansluiting. TOP. Tsja dit was nieuw voor mij dus ook een aanslag op mijn hersenpan met beschadigde inboedel. 
Vervolgens een nieuw badkamermeubel geïnstalleerd. Ons oude ligbad is niet terug gekomen. Maar we hebben wel een lekkere ruimte douchehoek terug gekregen. en een nieuwe CV. Dit samen met de nieuwe plavuizen zitten we nu weer met een heerlijke nieuwe badkamer. 


20161011 142847M
aar, na een paar weken met onze nieuwe badkamer zien we bij onze zoon in de slaapkamer de muur behoorlijk nat worden. Achter de plinten was zelfs al sprake van lichte schimmelvorming.  Ik schrik mij dus in eerste instantie laveloos. Het bleek bij de douchekraan leidingen weg te komen in de badkamer. Dus weer een klusje er bij. De moed om het aan te pakken zakt je dan bijna in de schoenen, maar je moet want zo kon het niet blijven. Dus, weer deels de muur loshalen gelukkig vanaf de slaapkamerkant. maar na een tijdje rommelen in de muur viel het kwartje bij mij. De lekkage kwam van boven, dus heb ik eerst in de badkamer de douchekraan van de muur gehaald. en daar was het al duidelijk te zien in de muur, een donkere natte plek. Lekkage bij de kraan op de aansluiting van de kraan in de muur. Dus maar even nieuw dichtband gehaald bij de sanitair specialist in Doetinchem (de opvolger van teflon, superspul dikker dan teflon en groen van kleur) om de draadaansluiting van de kraan goed dicht te maken. en die is dan nu ook echt dicht. Geen lekkage meer. Ook de glazen douchewand nog maar een keer extra gekit waar de wand tegen de tegels komt.

20161020 113824

Nu is water alleen nog zichtbaar op de plekken waar het hoort te zijn, in de douchebak.  Eindelijk dus de badkamer is klaar na bijna 3 maand afbreken en opbouwen. Dit was voor mij de tweede keer dat ik een badkamer vernieuwd heb, maar er zal echt geen  derde keer gaan komen. De volgende keer mag iemand anders het doen. Wij zijn heel blij met het eindresultaat, maar ohhh wat heb ik het zwaar gehad.
Gelukkig maak het dagelijks zien van deze natte cel weer veel goed en ben ik ontzettend blij dat mij dit zelf gelukt is. Want geloof mij voor aanvang was ik doodsbenauwd of het mij wel zou gaan lukken. Gelukkig heb ik een vrouw die mij bewust af en toe figuurlijk een schop onder mijn reed gaf. Onder het motto, kom op luister naar jezelf, je kunt het ! En ze heeft gelijk gehad. Ik zeg nu heel simpel,  bekijk de foto\'s en oordeel zelf. Is het wat geworden? 
Wij zijn er blij mee!!!! Of eigenlijk, we waren er echt blij mee want inmiddels is het huis verkocht en hebben wij wat anders gekocht.

   C360 2016 11 21 12 09 22 49720161121 120439C360 2016 11 21 12 11 10 10520161121 120301

Reacties mogelijk gemaakt door CComment