Eetkamer aanbouwen

Aanbouw woningIn 2019 zijn we naar onze nieuwe woning verkast. In december 2020 zijn we begonnen met deze klus. Wij vonden dat het wel handig zou zijn om tussen de keukenmuur en de zijkant van onze buren en de muur van onze slaapkamer en ook nog grenzend aan onze keuken een aanbouw te bouwen. Het was eigenlijk een dode hoek in de tuin die we veel beter bij het woondeel van onze woning konden betrekken. Daar komt dan onze eetkamer. Wij vonden dit een perfect idee om werkelijkheid van te maken. 

Ik had nog een goede kennis die bouwervaring heeft en die ik daarvoor benaderd heb, en we hebben er samen eens naar gekeken. En besloten dat ik deze klus samen met hem zou aanpakken. Vervolgens heb ik een tekening gemaakt op basis van de originele bouwtekening en daar hebben we de uitbouw in getekend. Vervolgens de aanvraag richting gemeente verstuurd en deze werd vrij kort daarna al goed bevonden. Een bouwaanvraag aan de achterkant van de woning was een overbodige luxe volgens de gemeente.  Dus wij vonden het helemaal prima zo. Vervolgens een paar afspraken gemaakt met de klushulp en we hebben een begin gemaakt. Eerst maar eens de grote materialen inkopen, De achterpui had ik vrij vlot gevonden. Ook een groot dakraam met voldoende isolerende waarde was snel gevonden. 

Want we zaten natuurlijk wel in een Energieklasse A woning en dat willen we graag zo houden dus goed geisoleerd een uitbouw realiseren.
Eerste aankoop ik heb een grote aanhanger gehuurd en een zo goed als nieuwe achterpui met openslaande deuren en thermopeen beglazing opgehaald die iemand overhad. Eenmaal bij huis wel even hulp gevraagd of er iemand kon helpen tillen, want dat doe je echt niet even in je eentje.
Vervolgens alle grote bouwmaterialen verzameld, Want het is natuurlijk wel handig dat je vrijwel alle materialen in huis hebt voor er echt begonnen wordt.  Natuurlijk kun je nooit alles al hebben liggen, maaar het houtwerk voor het dak en voor het verhogen van een wand en het kozijnwerk kun je beter op tijd aanschaffen wanneer er ergens een aanbieding is. Met het isolatiemateriaal weas het even schrikken, ik had de aanhanger en de auto stampvol. Ruim voldoende dus.

Gelukkig was dit net voor de periode dat alles duurder werd. Dus we konden in het najaar van 2021 rustig onze gang gaan. Mijn maat moest het van zijn roostervrije dagen hebben of een vrije zaterdag om te helpen dus er kwam veel op mijn schouders terecht, maar dat vond ik niet erg. Maar gelukkig in de kerstvakantie was er nog tijd om het balkenframe achter de woning te zetten. Het hele bouwverloop ga ik niet beschrijven, maar we zijn ontzettend blij met het eindresultaat van onze aparte eetkamer achter aan ons huis. Het electradeel en de afwerking van de binnenkant was volledig mijn aandeel. Zo\'n aanbouw is ook ideaal wanneer je een keer eters hebt. Het geeft flink wat ruimte in de woonkamer extra. En een mooie eetkamer met tuinuitzicht aan de achterkant van onze woning. Hiermee hebben we de hele woning aan de achterkant gelijk getrokken. Een flinke waardevermeerdering voor ons optrekje.

Zie hieronder de resterende foto's voor de beelden van deze klus. (volgen heel binnenkort). Helaas ook nog wel een paar kleine foutjes ontdekt die opgelost gaan worden. Maar dat is prima te doen.

Origineel
Zo zag het er uit Toen we de woning kochten
Het dak
De dikke balken voor het dakframe
Bouwstop
Helaas een dik pak sneeuw
Bijna Klaar
Buitenkant is gereed nu binnen nog.
KLAAR
Ook de binnenkant is klaar.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment