Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Bestemming 1 - SVR Camping de Kolibrie - Noord Holland

Spannend hoor, voor het eerst een zomervakantie gepland met 3 campings. Maar we hadden er best wel veel zin in ondanks een rugzakje spanning wat we meenamen op vakantie over de onderzoeken die ik nog zou gaan krijgen.

Onze eerste bestemming van dit jaar was in Noord Holland. Camping De Kolibrie. Een hele mooie camping met ruime velden en een superdeluxe toiletgebouw. Echt een plaatje, maar om even van de camping naar het strand te wandelen, dat is ècht niet te doen.
Maar van 2 tot 6 juli 2016 was dit ons vakantiestekje. Echt een aanrader deze camping. Prima sanitair en ruime plekken op grote velden. of aan het rondje straat over de camping. Het wandelgebied om de camping valt een beetje tegen, maar je kunt tenslotte ook niet alles hebben. Verlichting in het donker was voldoende om veilig richting toiletgebouw te komen en weer terug bij je vakantieplekje.

1e vakantiebestemming_1  1e vakantiebestemming 2 1e vakantiebestemming_3 1e vakantiebestemming4 1e vakantiebestemming5

Het probleem met de foto's plaatsen is opgelost. Fout lag niet in de website maar in mijn eigen werkwijze. Gek hé.Cry Nog even geduld er volgen nog 3 campings na deze want we zijn na deze vakantie nog een keer een paar dagen op pad geweest.


Bestemming 2 - Camping Joanneshoeve - Texel

Is altijd een wens geweest van ons, met de caravan naar één van de waddeneilanden om daar een paar dagen door te brengen. Nou dit jaar hebben we dat maar eens aangepakt. Wel jammer dat het bijna een uitgestorven camping was. We hadden 1 caravan naast ons staan en 2 schuin tegenover, en dat was het. Maar goed we kwamen voor het eiland, en dat hebben we ook uitvoerig bekeken. En in de omgeving was best nog genoeg te beleven. De kleine gezellige dorpjes, het strand, de duinen (een prachtig natuurgebied). Ook hebben we ontdekt hoe beperkt een eiland is wanneer je iets kapot hebt, bij ons ren je naar de winkel en je haalt iets vervangends, dat lukt je niet op Texel Mad Onze nieuwe skottelbraai, de kleine uitvoering van Cadac. De brander zat er los op, hij viel er zo vanaf, en dat mag natuurlijk niet veel te gevaarlijk. Dus je denkt ik ga even een ander pitje scoren op texel aangezien Cadac een prima service heeft moet dat goed komen. Nou, de bewoners van Texel hebben blijkbaar andere ervaringen dan wij want r was nergens zon doppie te krijgen. Complete Cadacs wel maar zo'n doppie... echt nie !! Maar goed een andere kampeerder op de camping had hetzelfde baktoestel van Cadac dus we mochten die gebruiken omdat hij hem niet meer nodig had.
Toch maar van afstand met de telefoon en e-mail bij Cadac een nieuw doppie voor de gaspit besteld en alvast naar onze volgende camping laten sturen. Ook weer opgelost.
Wat wel jammer was, is dat de nieuwe boot naar Texel nog niet in gebruik was genomen. Daar hadden we eigenlijk wel op gehoopt. Maar we hebben hem wel van dichtbij gezien. Echt een prachtig schip. (zie de foto's hieronder). Schuin tegenover ons kwamen nog 4 jongens met hun tenten staan. Die gingen een opleiding parachutespringen volgen. Ook prachtig om te zien van dichtbij. Verder hebben we in deze week alle mooie bekende plekjes van Teexel waar je met een hond mocht komen gezien, en we hebben er ook echt wel van genoten. Even het hoofd leeg laten waaien en nergens meer aan denken doet soms wonderen met je.
.

2e vakantiebestemming_1  2e vakantiebestemming_2  2e vakantiebestemming_3  2e vakantiebestemming_4  2e vakantiebestemming_5  2e vakantiebestemming_6  2e vakantiebestemming_7

 


Bestemming 3 - SVR Camping Tesseplekke - Veessen

Onze 3e camping van deze vakantie was weer een ardig eindje richting thuishaven. We gingen naar Camping Tesseplekke in Veessen. Een duidelijk meer bevolkte camping dan de voorgaande 2 van onze vakantie. Maar helaas veel seizoenkampeerders hier. Ook de omgeving viel nogal tegen vanwege de aanleg van nieuwe wegen in de buurt. Neemt niet weg dat wij ons prima vermaakt hebben op deze camping en in de omgeving, waar de IJssel een duidelijke scheiding aanbrengt in hetgeen je eenvoudig kunt bezoeken. Maar voor de camping nets dan lof. EN je maakt ook nog vreemde dingen mee. Je krijgt plotseling buurtjes naast je waar je als klein jongetje vroeger bij in de straat gewoond hebt. Waanzin toch.  Zoals jullie kunnen zien hieronder ziet het er allemaal heer verzorgd uit. Wel jammer dat er flink wat poep lag in de weide waar de paarden liepen. Dit werd in mijn ogen slecht opgeruimd. 

3e vakantiebestemming_1  3e vakantiebestemming_2  3e vakantiebestemming_3  3e vakantiebestemming_4  3e vakantiebestemming_5  3e vakantiebestemming_6

 

Bestemming 4 - Camping Helmzicht - Julianadorp

En dan is het nog steeds zulk prachtig weer wanneer je weer thuis bent. En dan weet je eindelijk hoe de uitslagen waren van de onderzoeken die ik gehad heb in het ziekenhuis, en dan wil je eigenlijk nog maar één ding, even er tussenuit om bij te tanken. En dat hebben we dan ook direct gedaan.
Op camping Hoeve ons Lust was geen plaats meer vanwege het vliegerfeest, maar een klein stukje terug richting Callantsoog lag ook nog een mooie camping net achter de duinen en die hebben we maar eens bezocht. En daar hebben we zeker geen spijt van. Gelukkig stonden we in de luwte van de boerderij, dus enigszins beschermd tegen de wind van zee. En daar waren we 1 avond en een groot deel van de nacht zeker wel effe blij van. Onze ervaring met het weer vanaf zee van vorig jaar lag nog steeds vers in ons geheugen, en dat wilden wij liever niet weer meemaken.
We zaten dus deze keer op Camping Helmzicht. Camping Helmzicht__September_2016-01 
Deze camping zit dus ook net aan de droge kant van de duinen. Ook een heerlijke camping, met in de periode dat wij er waren een vakantiekracht die het beheer deed want de eigenaren waren er elf ook even tussen uit. Maar ook deze dame had de boel netjes op de rij. Sanitair is zeker niet super de luxe, maar wel keurig schoon. Van daaruit konden we ook heerlijke wandelingen maken in de duinen en op het strand. Volgende keer toch maar eens een eigen fiets mee zeg je dan. Want met de caravan sleep je zoveel gewicht niet zomaar mee.

Op deze camping hebben we een paar dagen gestaan, maar we komen er zeker nog een keer terug.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen