Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Hobby Caravan maakt plaats voor Bürstner Camper.

Onze camper,  Burstner T620 uit 1991

Je kunt heel lang wensen hebben, en dan is er niets mooier dan een grote wens ook een keer werkelijkheid te laten worden.
Het rijden met een caravan ging mij na mijn herseninfarcten steeds moeilijker af. En dan denk je kan mijn vrouw wel rijden met de caravan achter de auto. Tsja met alleen een B rijbewijs ging hem dat niet worden. Dus ik moest blijven rijden met de sleurhut achter de auto. 

Maar dan denk je ook wel eens verder, hoe kom je weer thuis  wanneer er één ziek wordt tijdens de vakantie. Zo gek is dat niet dat je daaraan denkt, we hebben tenslotte al het één en ander meegemaakt.


Je weet dat je net een prachtige combinatie hebt Caravan / voortent / luifel, en de laatste 2 zijn echt nieuw. we zijn er maar een paar weekjes mee weg geweest. Het heeft ons veel tijd, geld en moeite gekost om het allemaal weer zo bij elkaar te krijgen. Alles compleet bedoel ik dan.

Maar, na veel hoofdbrekens en adviesvragen waren we er eigenlijk wel uit in het voorjaar van 2016. De caravan gaat plaatsmaken voor een "betaalbare" camper. En wat voor één dat moest gaan worden daar waren we het samen eigenlijk al heel lang over eens.

Niet slapen in een alkoof maar in een vast laag bed in de camper. Dus een camper zonder alkoof. Maar wel een goede zithoek overhouden naast het bed. Tsja dan wordt de keuze al een stuk beperkter. Toch waren wij er eigenlijk wel vlot uit. Het zou een Burstner T620 moeten gaan worden. Dit type zit wat lengte betreft net op een maat dat alles er in zit voor ons, en hij past nog op de oprit, ook niet onbelangrijk wanneer je oprit breed genoeg is voor 3 auto's naast elkaar maar toch maar net 7 meter diep op de langste plek voor de garage. Waar je dan natuurlijk ook nog wel met je fiets langs moet kunnen om binnen in huis te kunnen komen.

We hielden al een hele tijd heel veel websites in de gaten waar campers aangeboden werden. En de 2 campers die ons echt wel wat leken tijdens de zoektocht werden vlak voor onze neus verkocht aan iemand anders. Uiteindelijk kwamen we toch nog een Burster T620 tegen van 1991. Complete historie aanwezig, en keurig onderhoud gehad.
Distributieriem ook keurig vervangen en net op nieuwe banden gezet afgelopen jaar. Ook een paar flinke zonnecellen op het dak om de 2e accu te vullen. Zelfs alle zijkanten voor aan de luifel zitten er bij zodat we er weer een voortent van kunnen bouwen, of gewoon lekker uit de wind buiten een potje kunnen koken.  
We hadden met de verkoper afgesproken 8 december te komen, maar hij kreeg zoveel belangstelling dat hij ons een bericht stuurde of we misschien eerder konden komen anders was deze camper waarschijnlijk ook in andere handen terecht gekomen. We zijn 2 december wezen kijken. en hebben op dezelfde avond nog de knoop doorgehakt. Deze zou het gaan worden. Wel een paar kleine aandachtspuntjes maar niet echt bezwaarlijk.
Sinterklaasavond 2016 was voor ons de avond dat we de camper gingen ophalen. Voor het eerst in een camper en dan in een vreemde omgeving ergens achteraf rijden in het donker. Hoezo vuurproef :-) Best wel spannend, maar ik voelde mij best wel snel op mijn gemak. Had weer even het gevoel dat ik in mijn oude VW T4 reed, maar deze was toch echt wel een stukje groter 😍

Maar we hebben hem dus gekocht, een nieuwe wereld gaat nu voor ons open. Het kamperen kennen we al heel lang, ik ben er mee opgegroeid maar dit is even wat anders. Ook onze caravan heeft weer een nieuwe eigenaar gevonden. Die mensen zijn er net zo blij mee als wij dat waren. 

Een camper op de oprit is niet echt een prachtig plaatje. Maar ondertussen zijn wel de kussens flink gereinigd en die zien er nu veel beter uit. Alle gordijnen en vitrage is ook weer lekker fris en schoon. Kitrandjes bij de spatborden van het camperdeel moesten aangepakt worden (zaten kleine scheurtjes in), ook dat heb ik gedaan. Nu is het inmiddels vlak voor kerst en de temperatuur speelt ook niet echt mee dus onderhoudstechnisch staan het nu even op een laag pitje. In maart halen we hem weer uit de stalling en gaan we de binnenkant wat aanpakken. Iets meer licht brengen in de van binnen een beetje donkere camper. Ook die klus in ondertussen af. Zie de foto's ondereen dit artikel
Wij zullen blij zijn wanneer het voorjaar er weer is, dan kunnen we op pad. Maar daarvoor moeten we helaas nog even geduld hebben.

We hebben inmiddels wel een stalling gevonden, want in de stalling waar de caravan nu nog staat gaat hij niet passen. Al was daar wel een beetje geluk voor nodig. We zetten hem straks een paar kilometer van huis neer. Wel nog eventjes wachten tot begin januari voor hij daar naar toe gaan, maar we zijn allang blij dat we een plekje hebben. Ophalen en wegbrengen wanneer het ons uitkomt, en een overdekte staplaats. Wij zijn er blij mee. 
Maar goed op dit moment is het even de vroege wintertest voor ons "nieuwe" vakantieoptrekje ..... maar het is wel starten en lopen, ook na een paar weken rust op de oprit.  Kou is geen probleem voor onze camper. 

Wij zijn er erg blij mee. Hieronder een paar foto's zoals de camper bij ons binnenkwam, daaronder de foto's na de facelift van de binnenkant.

   Donkere binnenkant Burstner T620 voor de metamorfose   Mooie  fotoDonkere binnenkant Burstner T620 voor de metamorfose

Donkere binnenkant Burstner T620 voor de metamorfose Donkere binnenkant Burstner T620 voor de metamorfose

En hieronder een blik op wat wij er van gemaakt hebben, en daar zijn we best trots op !

Ja, en dan wordt eindelijk het weer beter. Oftewel het wordt camper klus weer. We hebben een paar maanden na kunnen denken en links en rechts informatie ingewonnen hoe we de camper van binnen lichter kunnen krijgen waarbij toch de gezellige sfeer gehandhaafd blijft. Nou, ik denk dat dat aardig gelukt is. ZIe heronder de foto's van de vernieuwde binnenkant.
Een stuk moderner en het maakt de camper lichter van binnen, en dat was ook de bedoeling. anderhalf milimeter dikke viny vloerbedekking doet wonderen samen met nieuwe frisse gordijntjes en een nieuw stuk vinyl op de vloer, over de miserabel slecht geplakte laminoot stroken die er in zaten. Met andere woorden, wij zijn klaar voor vele jaren camperplezier.

Interieur na de facelift Burstner T620 Interieur na de facelift Burstner T620 Interieur na de facelift Onze Burstner T620Interieur na de facelift Binnenkant Burstner T620 


Onze droom heeft ook een plek op facebook gekregen. Wij hebben een groep opgestart speciaal voor deze camper. Tenminste zo zijn wij begonnen.
Inmiddels zijn er meer uit deze modellijn welkom in deze groep, en dat zijn de modellen van T500 tot T625. Zolang het maar één is uit de bouwjaren 1987 t/m 1993. De modellijn zonder alkoof.
We zijn wel streng hoor, want je moet aan kunnen tonen dat je in het bezit bent, of druk zoekende bent naar een Burstner Camper uit deze modellijn,
(want daar zit bijna geen verschil in)
Ben je dat niet dan word je niet toegelaten als groepslid. Sjoemelen hiermee heeft ook geen zin want als nieuw lid moet je wel bewijzen dat je een camper uit deze modellijn in je bezit hebt.


Hieronder de link naar de facebookgroep.
https://www.facebook.com/groups/1835599093371050

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Reacties   

0 #16 Super User 18-05-2022 11:11
Hallo Maya,
Daar ben ik weer. In de kop van Noord Holland zitten meer dan genoeg kleine garagebedrijven met doorgewinterde monteurs. Ervaring van leden in onze groep is heel duidelijk. Pak zo'n kleine vakgarage waar je niet bij iedere ingreep het vel over de oren getrokken wordt. Die oudere monteurs hebben nog ervaring met onze klassieke motoren. En ze zijn er vaak gek op om te klussen aan de oude techniek.
Ik woon in het oosten van het land, maar ok ik loop altijd bij een kleine gerage. De eigenaar en 1 hulp. En dat werkt perfect. Alles in goed overleg, en geen verassingen wanneer je de rekening krijgt.
Helaas heb ik geen tips over garagebedrijven gekregen. Maar wie weet komt dat nog. Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Groetjes,
Johan Nap / eigenaar en oprichter van de facebookgroep Burstner T610 T620 Camper groep.
Is de moeite waard om facebook weer voor te nemen hoor. alleen voor deze groep met zo'n camper.

Super User zei:
Hallo Maya, wij hebben wel wat leden in de Noord Holland Regio. we komen er zelf ook geregeld maar heb daar nog geen garage nodig gehad. Ik zal eens vragen in de groep voor een adresje. Ik kan natuurlijk ook je vraag in de groep zetten en kijken welke reacties er op komen. Die stuur ik je dan wel.
Groetjes,

Maya Hemminga zei:
Dag Johan,

Wat leuk om deze blog te lezen.
Ik ben een tijdje lid geweest van de Burstner groep
Op Facebook, wij hebben een Bursner T610 op benzine.. Op dit moment hebben wij geen Facebook meer. Onze camper vertoont nu helaas wat mankementen en wij vroegen ons af of jullie toevallig een goede camper garage weten in regio Noord Holland? Zelf zijn wij niet zo handig en het lijkt ons zonde om hem te verkopen. De motor is nog in goede staat.

Alvast erg bedankt voor uw reactie!

Mvg, Maya
Citeer
0 #15 Super User 17-05-2022 07:04
Hallo Maya, wij hebben wel wat leden in de Noord Holland Regio. we komen er zelf ook geregeld maar heb daar nog geen garage nodig gehad. Ik zal eens vragen in de groep voor een adresje. Ik kan natuurlijk ook je vraag in de groep zetten en kijken welke reacties er op komen. Die stuur ik je dan wel.
Groetjes,

Maya Hemminga zei:
Dag Johan,

Wat leuk om deze blog te lezen.
Ik ben een tijdje lid geweest van de Burstner groep
Op Facebook, wij hebben een Bursner T610 op benzine.. Op dit moment hebben wij geen Facebook meer. Onze camper vertoont nu helaas wat mankementen en wij vroegen ons af of jullie toevallig een goede camper garage weten in regio Noord Holland? Zelf zijn wij niet zo handig en het lijkt ons zonde om hem te verkopen. De motor is nog in goede staat.

Alvast erg bedankt voor uw reactie!

Mvg, Maya
Citeer
0 #14 Maya Hemminga 16-05-2022 19:31
Dag Johan,

Wat leuk om deze blog te lezen.
Ik ben een tijdje lid geweest van de Burstner groep
Op Facebook, wij hebben een Bursner T610 op benzine.. Op dit moment hebben wij geen Facebook meer. Onze camper vertoont nu helaas wat mankementen en wij vroegen ons af of jullie toevallig een goede camper garage weten in regio Noord Holland? Zelf zijn wij niet zo handig en het lijkt ons zonde om hem te verkopen. De motor is nog in goede staat.

Alvast erg bedankt voor uw reactie!

Mvg, Maya
Citeer
0 #13 Johan Nap 07-02-2021 12:13
Hallo Karin,
dankjewel voor je compliment. Zoeken naar deze camper moet je echt zelf doen. Marktplaats, camperdealers, maar ja daar betaal je wel extra.
Bij ons in de groep wordt bijna nooit iets te koop aangeboden. Zijn allemaal tevreden eigenaren.
Onze campers zijn oerdegelijk. Wel goed uitkijken of je geen afgekeurd exemplaar aanschaft. Neem anders iemand mee voor een aankoopkeuring. Oze campers willen net als heel veel anderen best wel eens vochtplekken vertonen binnenin. Daar moet je echt wel op letten. Onder de ramen en bij de gaskast en niet te vergeten bij het voorraam. Daar hebben heel veel campers roestproblemen rond het raam. Dus, mocht je tegen 1 aanlopen laat je van goed advies voorzien. Zie ook de APK na van voorgaande jaren op kentekencheck.
Mocht je tegen 1 aanlopen zoals wij hebben dan meld je maar aan bij de groep. Er zijn er nog een paar die vooruitlopend op een aankoop lid geworden zijn. dat kun je bij de aanmelding vermelden.
Suc6 in je zoektocht. er zijn nog steeds zat goede exemplaren te vinden hoor. Gewoon je best doen en niet alles geloven wat een verkoper zegt.
Groetjes,
Johan

karin zei:
goedemorgen Johan,

allereerst wou ik even zeggen, ik heb genoten van je mooie verhaal. ik en mijn zijn zijn nu nog enthousiaster geworden om om onze zoek voort te zetten en hopelijk eigenaar te worden van een mooie burstner t620. hoewel wij heb Facebook hebben zou ik toch heel graag in contact willen komen met mensen die eventueel tips hebben over waar we deze camper kunnen vinden en waar we dan op moeten gaan letten omdat er nog onervaren zijn en dit onze eerste camper gaat worden. ik hoor graag van je.
alvast bedankt.
vgr Karin

karin zei:
goedemorgen Johan,

allereerst wou ik even zeggen, ik heb genoten van je mooie verhaal. ik en mijn zijn zijn nu nog enthousiaster geworden om om onze zoek voort te zetten en hopelijk eigenaar te worden van een mooie burstner t620. hoewel wij heb Facebook hebben zou ik toch heel graag in contact willen komen met mensen die eventueel tips hebben over waar we deze camper kunnen vinden en waar we dan op moeten gaan letten omdat er nog onervaren zijn en dit onze eerste camper gaat worden. ik hoor graag van je.
alvast bedankt.
vgr Karin
Citeer
0 #12 karin 07-02-2021 10:24
goedemorgen Johan,

allereerst wou ik even zeggen, ik heb genoten van je mooie verhaal. ik en mijn zijn zijn nu nog enthousiaster geworden om om onze zoek voort te zetten en hopelijk eigenaar te worden van een mooie burstner t620. hoewel wij heb Facebook hebben zou ik toch heel graag in contact willen komen met mensen die eventueel tips hebben over waar we deze camper kunnen vinden en waar we dan op moeten gaan letten omdat er nog onervaren zijn en dit onze eerste camper gaat worden. ik hoor graag van je.
alvast bedankt.
vgr Karin
Citeer
0 #11 Eric Prinsze 27-11-2020 18:24
Hallo Johan,
Afgelopen donderdag exact dezelfde gekocht in Diepenheim. De garage wilde niet de naam van de vorige eigenaar geven, maar ik zit wel met een aantal vragen over de werking van e.e.a.. Weet jij iemand in de buurt van Deventer met wie ik eens kan afspreken?
Ik heb me deze avond oom aangemeld voor de facebookgroep.
Groet, Eric
Citeer
0 #10 Jan Hammink 12-01-2020 10:00
Johan,
Heb je de kastjes beplakt met folie?
Of is het geschilderd?
Gr Jan
Citeer
+1 #9 Han & Margreet Saaf 02-01-2019 17:19
Ook wij hebben reeds een aantal jaren een Burstner T620 uit 1990 en willen best wel lid worden. Graag info.
m.v.g. Han Saaf
Citeer
0 #8 Super User 18-05-2018 07:17
Hey Joop, Heb je mij hier ook al gevonden? Leuk man. Bedankt voor je reactie. Tegen die tijd dat jij hier zat te tikken was ik al ruimschoots in dromenland. Beterschap met je hoofd, en de groeten aan de vrouw.

Groetjes,
Johan

Joop gaas zei:
Kwam dit toevallig tegen op het internet.
Wij kennen elkaar nadat jij de T620 T620 camper club gestart hebt.
Heb ook hey genoegen gehad jou en gerdy te leren kennen en nog meerdere leden van onze club bij het treffen in Nunspeet.
Ik liep er ook al een tijd aan te denken om een camper te kopen en onze keuze viel ook op een birstnerT620.
Je hebt er een mooi verhaal van gemaakt en de camper ook mooi opgeknapt waar ik ook mijn profijt van gehad heb.
Dat we met zijn allen van onze club waar we trots op zijn maar lang mogen genieten van onze fantastische campers.
Citeer
0 #7 Joop gaas 18-05-2018 00:02
Kwam dit toevallig tegen op het internet.
Wij kennen elkaar nadat jij de T620 T620 camper club gestart hebt.
Heb ook hey genoegen gehad jou en gerdy te leren kennen en nog meerdere leden van onze club bij het treffen in Nunspeet.
Ik liep er ook al een tijd aan te denken om een camper te kopen en onze keuze viel ook op een birstnerT620.
Je hebt er een mooi verhaal van gemaakt en de camper ook mooi opgeknapt waar ik ook mijn profijt van gehad heb.
Dat we met zijn allen van onze club waar we trots op zijn maar lang mogen genieten van onze fantastische campers.
Citeer