Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

voorkant camperJa, hoe kan het lopen. Bijna 7 jaar lang waren wij eigenaar van een Burstner T620. Tsja heel simpel. de zin om altijd maar door te freubelen met een eindeloos hobby project  ging er een beetje af,  voornamelijk bij mij was dat het geval. Ondanks dat we er een echt een hele mooie camper van gemaakt hadden roept van binnen de wil naar iets moderners.
Ik wist het natuurlijk wel, met een oude camper blijf je altijd bezig, maar na hetgeen wat ik gehad heb ontneemt het mij af en toe de zin om weer wat aan te gaan pakken.  En af en toe ben ook ik zelfs afhankelijk van derden om klusjes te klaren.
Moet ook zeggen dat de zin om wat te doen na de Corona die ik gehad heb zeker niet toegenomen is. Het  duurt blijkbaar echt heel lang voor je weer op je oude conditiepijl terug bent, wanneer dat tenminste ooit gaat lukken. We hadden een prachtige camper en de nieuwe eigenaar is er ook heel blij mee maar het werd tijd om afscheid te nemen. Dus, iets eerder dan gepland was het een feit om over te stappen op de voor ons perfecte indeling wat camper betreft.
We hadden er al de nodige gezien en bekeken, maar wat je van ver haalt is het lekkerste zegt men dan.  In de provincie Groningen zijn wij geslaagd voor een hele mooie camper.
Het is een Chousson Odyssee 78 van 2004 geworden. met een ruime zithoek voorin, ook de stoelen uit de stuurcabine maken deel uit van het Camperinterieur. Andere kant van de tafel ook een bank en kops op de tafel ook nog een bank. Echt een ruime zithoek dus. In het midden een hoekkeuken en daartegenover een grote koelvriescombinatie, achterin zit de badkamer met een apart douchedeel en daarnaast het lengtebed.
Bij aankoop had de camper 113.000 km op de teller en hij ziet er echt keurig uit. Ook in motorvermogen gaan we er flink op vooruit, dus dat betekent dat we iets beter mee kunnen komen met het verkeer in heuvel/bergachtige omgeving. Zijn we ook erg blij mee. Ook zijn de campers een stuk stiller geworden sinds het bouwjaar van onze vorige 1991 en deze 2014. Ook dat is een verademing. Nu kunnen we weer zonder de radio heel hard te zetten genieten van muziek tijdens het rijden. 
Wij hopen ook van deze camper heel lang te genieten. Dus met een emotioneel gevoel toch afscheid genomen van onze degelijke Burstner T620 van 1991. Het is nu een Chausson Odyssee 78 van 2004 geworden.
Achter zijkant camper bearlock dashboard volledig 

voorkant camper bed toiletruimte 

Hier zijn wij nu heel erg blij mee. En we hopen er heel veel onvergetelijke campertrips mee te maken. 
Ook voor deze camper heb ik natuurlijk een gebruikersgroep opgestart. En ik hoop daar veel leden te verwelkomen. Doel van deze groep is om er net zo'n geweldige informatiebank en gezellige groep van te maken zoals het met de Burstner T610 T620 groep gelopen is. Want, ook van die groep kan ik nog geen afscheid van nemen. 
Mocht je de nieuwe groep zoeken moet je wel voldoen aan het volgende om lid te mogen worden. Je moet in het bezit zijn van een Chausson Odyssee of Welcome  of een ander vergelijkbaar type Chausson van de bouwjaren 1998 t/m 2006.

Ben je nog geen lid, dan moet je wel eerst lid worden van deze groep, en dat houdt dus in dat je in het bezit moet zijn van een Chausson Oddysee, Welcome of Allegro uit de jaren 1998 t/m 2006.
###

Ga direct naar de groep Chausson, Oddysee Welcome en Allegro groep 1998 - 2006

https://www.facebook.com/groups/chaussonodysseeofwelcome/


Gebruikerswaardering: 1 / 5

Ster actiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

De Bürstner T620 gebruikersgroep (opgericht in 2016)

Burstner groep

Inmiddels aardig bekend, ook in de facebook en campereigenaren wereld. In 2016  opgestart aangezien ik de wijsheid over alleen deze camper niet kon vinden op het internet.
Maar het begint nu echt vorm te krijgen. De Burstner T610 en  T620 camper groep. 

We zijn na een jaar met zo'n goede 30 vrijwel identieke campers een echte groep aan het worden.  Inmiddels  januari 2022 zitten we al op 163 campers uit de  Half integraal T500 tot T625 groep uit de jaren 1988 t/m 1993. Allen campers uit dezelfde Burstner lijn van deze bouwjaren, en daar zijn wij heel trots op. Alkoof campers worden niet toeglaten tot deze groep en ook nieuwere types krijgen geen toelating tot deze groep. Dus wil je lid worden zorg dan wel dat je een foto van je eigen camper kunt laten zien. Wil je lid worden dan moet je echt een camper bezitten uit deze modellijn. (Zie ook de afbeelding).
Jaarlijks kennen wij eigenlijk 2 treffens van deze groep waar onze leden echt naar uitkijken. Kortom een fanatiek groepje Burstner Camper Bezitters.
Organisatie van deze treffens laat ik graag over aan de leden en voor de leden.


Dus, heb jij net zo'n camper als wij en vele anderen hebben, meld je dan aan bij deze facebookgroep. Je moet wel lid worden van deze groep (kost niks noppes nada) en je krijgt er best wel wat voor terug. Met als hoogtepunt natuurlijk het contact met vele andere eigenaren van dezelfde camper. En voor onze oude beestjes is dat best uniek te noemen.
Raad en daad, leuke ervaringen delen, alles kan in deze groep zolang het maar in verband staat met de camper. 
Ik zeg meld je aan en geniet ook een stukje extra van je Burstner camper en lees hoe anderen het allemaal doen, Problemen oplossen en ideeën uitwerken, en op vakantie gaan.

Kortom ga gerust eens bezoek brengen aan deze groep. Krijg je echt geen spijt van

Groeten en tot ziens op facebook.  klik hier >>>>>>   Burstner T610 en T620 camper groep Maar wil je eerst even de regeltjes lezen om voor toelating tot deze groep in aanmerking te komen dan moet je de tekst hieronder even lezen.


 

Een groep, alleen voor Bürstner T500 , T550. T560 serie en de T610 en T620  en T625 Campers uit de jaren 1988 t/m 1993 eigenaren  die de Nederlandse taal beheersen.
Ben je nieuwer dan word je niet toegelaten.

Heb je geen van bovengenoemde campers, dan heeft het  dus geen zin om je hier aan te melden als lid.
Heb je je aangemeld hier en ondertussen voorzien van een ander merk camper of helemaal van het idee camper afgestapt, meld je dan keurig af van deze groep, ook even bij de beheerder of op de facebookpagina zelf. Alleen zo houden wij een juist beeld op het ledenaantal met echte eigenaren van een camper uit deze groep

Heb je vragen of wil je ervaringen met deze camper met ons delen dan ben je hier aan het juiste adres en wordt je in deze groep respectvol te woord gestaan door eigenaren van deze camper.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Hobby Caravan maakt plaats voor Bürstner Camper.

Onze camper,  Burstner T620 uit 1991

Je kunt heel lang wensen hebben, en dan is er niets mooier dan een grote wens ook een keer werkelijkheid te laten worden.
Het rijden met een caravan ging mij na mijn herseninfarcten steeds moeilijker af. En dan denk je kan mijn vrouw wel rijden met de caravan achter de auto. Tsja met alleen een B rijbewijs ging hem dat niet worden. Dus ik moest blijven rijden met de sleurhut achter de auto. 

Maar dan denk je ook wel eens verder, hoe kom je weer thuis  wanneer er één ziek wordt tijdens de vakantie. Zo gek is dat niet dat je daaraan denkt, we hebben tenslotte al het één en ander meegemaakt.


Je weet dat je net een prachtige combinatie hebt Caravan / voortent / luifel, en de laatste 2 zijn echt nieuw. we zijn er maar een paar weekjes mee weg geweest. Het heeft ons veel tijd, geld en moeite gekost om het allemaal weer zo bij elkaar te krijgen. Alles compleet bedoel ik dan.

Maar, na veel hoofdbrekens en adviesvragen waren we er eigenlijk wel uit in het voorjaar van 2016. De caravan gaat plaatsmaken voor een "betaalbare" camper. En wat voor één dat moest gaan worden daar waren we het samen eigenlijk al heel lang over eens.

Niet slapen in een alkoof maar in een vast laag bed in de camper. Dus een camper zonder alkoof. Maar wel een goede zithoek overhouden naast het bed. Tsja dan wordt de keuze al een stuk beperkter. Toch waren wij er eigenlijk wel vlot uit. Het zou een Burstner T620 moeten gaan worden. Dit type zit wat lengte betreft net op een maat dat alles er in zit voor ons, en hij past nog op de oprit, ook niet onbelangrijk wanneer je oprit breed genoeg is voor 3 auto's naast elkaar maar toch maar net 7 meter diep op de langste plek voor de garage. Waar je dan natuurlijk ook nog wel met je fiets langs moet kunnen om binnen in huis te kunnen komen.

We hielden al een hele tijd heel veel websites in de gaten waar campers aangeboden werden. En de 2 campers die ons echt wel wat leken tijdens de zoektocht werden vlak voor onze neus verkocht aan iemand anders. Uiteindelijk kwamen we toch nog een Burster T620 tegen van 1991. Complete historie aanwezig, en keurig onderhoud gehad.
Distributieriem ook keurig vervangen en net op nieuwe banden gezet afgelopen jaar. Ook een paar flinke zonnecellen op het dak om de 2e accu te vullen. Zelfs alle zijkanten voor aan de luifel zitten er bij zodat we er weer een voortent van kunnen bouwen, of gewoon lekker uit de wind buiten een potje kunnen koken.  
We hadden met de verkoper afgesproken 8 december te komen, maar hij kreeg zoveel belangstelling dat hij ons een bericht stuurde of we misschien eerder konden komen anders was deze camper waarschijnlijk ook in andere handen terecht gekomen. We zijn 2 december wezen kijken. en hebben op dezelfde avond nog de knoop doorgehakt. Deze zou het gaan worden. Wel een paar kleine aandachtspuntjes maar niet echt bezwaarlijk.
Sinterklaasavond 2016 was voor ons de avond dat we de camper gingen ophalen. Voor het eerst in een camper en dan in een vreemde omgeving ergens achteraf rijden in het donker. Hoezo vuurproef :-) Best wel spannend, maar ik voelde mij best wel snel op mijn gemak. Had weer even het gevoel dat ik in mijn oude VW T4 reed, maar deze was toch echt wel een stukje groter 😍

Maar we hebben hem dus gekocht, een nieuwe wereld gaat nu voor ons open. Het kamperen kennen we al heel lang, ik ben er mee opgegroeid maar dit is even wat anders. Ook onze caravan heeft weer een nieuwe eigenaar gevonden. Die mensen zijn er net zo blij mee als wij dat waren. 

Een camper op de oprit is niet echt een prachtig plaatje. Maar ondertussen zijn wel de kussens flink gereinigd en die zien er nu veel beter uit. Alle gordijnen en vitrage is ook weer lekker fris en schoon. Kitrandjes bij de spatborden van het camperdeel moesten aangepakt worden (zaten kleine scheurtjes in), ook dat heb ik gedaan. Nu is het inmiddels vlak voor kerst en de temperatuur speelt ook niet echt mee dus onderhoudstechnisch staan het nu even op een laag pitje. In maart halen we hem weer uit de stalling en gaan we de binnenkant wat aanpakken. Iets meer licht brengen in de van binnen een beetje donkere camper. Ook die klus in ondertussen af. Zie de foto's ondereen dit artikel
Wij zullen blij zijn wanneer het voorjaar er weer is, dan kunnen we op pad. Maar daarvoor moeten we helaas nog even geduld hebben.

We hebben inmiddels wel een stalling gevonden, want in de stalling waar de caravan nu nog staat gaat hij niet passen. Al was daar wel een beetje geluk voor nodig. We zetten hem straks een paar kilometer van huis neer. Wel nog eventjes wachten tot begin januari voor hij daar naar toe gaan, maar we zijn allang blij dat we een plekje hebben. Ophalen en wegbrengen wanneer het ons uitkomt, en een overdekte staplaats. Wij zijn er blij mee. 
Maar goed op dit moment is het even de vroege wintertest voor ons "nieuwe" vakantieoptrekje ..... maar het is wel starten en lopen, ook na een paar weken rust op de oprit.  Kou is geen probleem voor onze camper. 

Wij zijn er erg blij mee. Hieronder een paar foto's zoals de camper bij ons binnenkwam, daaronder de foto's na de facelift van de binnenkant.

   Donkere binnenkant Burstner T620 voor de metamorfose   Mooie  fotoDonkere binnenkant Burstner T620 voor de metamorfose

Donkere binnenkant Burstner T620 voor de metamorfose Donkere binnenkant Burstner T620 voor de metamorfose

En hieronder een blik op wat wij er van gemaakt hebben, en daar zijn we best trots op !

Ja, en dan wordt eindelijk het weer beter. Oftewel het wordt camper klus weer. We hebben een paar maanden na kunnen denken en links en rechts informatie ingewonnen hoe we de camper van binnen lichter kunnen krijgen waarbij toch de gezellige sfeer gehandhaafd blijft. Nou, ik denk dat dat aardig gelukt is. ZIe heronder de foto's van de vernieuwde binnenkant.
Een stuk moderner en het maakt de camper lichter van binnen, en dat was ook de bedoeling. anderhalf milimeter dikke viny vloerbedekking doet wonderen samen met nieuwe frisse gordijntjes en een nieuw stuk vinyl op de vloer, over de miserabel slecht geplakte laminoot stroken die er in zaten. Met andere woorden, wij zijn klaar voor vele jaren camperplezier.

Interieur na de facelift Burstner T620 Interieur na de facelift Burstner T620 Interieur na de facelift Onze Burstner T620Interieur na de facelift Binnenkant Burstner T620 


Onze droom heeft ook een plek op facebook gekregen. Wij hebben een groep opgestart speciaal voor deze camper. Tenminste zo zijn wij begonnen.
Inmiddels zijn er meer uit deze modellijn welkom in deze groep, en dat zijn de modellen van T500 tot T625. Zolang het maar één is uit de bouwjaren 1987 t/m 1993. De modellijn zonder alkoof.
We zijn wel streng hoor, want je moet aan kunnen tonen dat je in het bezit bent, of druk zoekende bent naar een Burstner Camper uit deze modellijn,
(want daar zit bijna geen verschil in)
Ben je dat niet dan word je niet toegelaten als groepslid. Sjoemelen hiermee heeft ook geen zin want als nieuw lid moet je wel bewijzen dat je een camper uit deze modellijn in je bezit hebt.


Hieronder de link naar de facebookgroep.
https://www.facebook.com/groups/1835599093371050