Afdrukken
Hits: 12563

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Hobby Caravan maakt plaats voor Bürstner Camper.

Onze camper,  Burstner T620 uit 1991

Je kunt heel lang wensen hebben, en dan is er niets mooier dan een grote wens ook een keer werkelijkheid te laten worden.
Het rijden met een caravan ging mij na mijn herseninfarcten steeds moeilijker af. En dan denk je kan mijn vrouw wel rijden met de caravan achter de auto. Tsja met alleen een B rijbewijs ging hem dat niet worden. Dus ik moest blijven rijden met de sleurhut achter de auto. 

Maar dan denk je ook wel eens verder, hoe kom je weer thuis  wanneer er één ziek wordt tijdens de vakantie. Zo gek is dat niet dat je daaraan denkt, we hebben tenslotte al het één en ander meegemaakt.


Je weet dat je net een prachtige combinatie hebt Caravan / voortent / luifel, en de laatste 2 zijn echt nieuw. we zijn er maar een paar weekjes mee weg geweest. Het heeft ons veel tijd, geld en moeite gekost om het allemaal weer zo bij elkaar te krijgen. Alles compleet bedoel ik dan.

Maar, na veel hoofdbrekens en adviesvragen waren we er eigenlijk wel uit in het voorjaar van 2016. De caravan gaat plaatsmaken voor een "betaalbare" camper. En wat voor één dat moest gaan worden daar waren we het samen eigenlijk al heel lang over eens.

Niet slapen in een alkoof maar in een vast laag bed in de camper. Dus een camper zonder alkoof. Maar wel een goede zithoek overhouden naast het bed. Tsja dan wordt de keuze al een stuk beperkter. Toch waren wij er eigenlijk wel vlot uit. Het zou een Burstner T620 moeten gaan worden. Dit type zit wat lengte betreft net op een maat dat alles er in zit voor ons, en hij past nog op de oprit, ook niet onbelangrijk wanneer je oprit breed genoeg is voor 3 auto's naast elkaar maar toch maar net 7 meter diep op de langste plek voor de garage. Waar je dan natuurlijk ook nog wel met je fiets langs moet kunnen om binnen in huis te kunnen komen.

We hielden al een hele tijd heel veel websites in de gaten waar campers aangeboden werden. En de 2 campers die ons echt wel wat leken tijdens de zoektocht werden vlak voor onze neus verkocht aan iemand anders. Uiteindelijk kwamen we toch nog een Burster T620 tegen van 1991. Complete historie aanwezig, en keurig onderhoud gehad.
Distributieriem ook keurig vervangen en net op nieuwe banden gezet afgelopen jaar. Ook een paar flinke zonnecellen op het dak om de 2e accu te vullen. Zelfs alle zijkanten voor aan de luifel zitten er bij zodat we er weer een voortent van kunnen bouwen, of gewoon lekker uit de wind buiten een potje kunnen koken.  
We hadden met de verkoper afgesproken 8 december te komen, maar hij kreeg zoveel belangstelling dat hij ons een bericht stuurde of we misschien eerder konden komen anders was deze camper waarschijnlijk ook in andere handen terecht gekomen. We zijn 2 december wezen kijken. en hebben op dezelfde avond nog de knoop doorgehakt. Deze zou het gaan worden. Wel een paar kleine aandachtspuntjes maar niet echt bezwaarlijk.
Sinterklaasavond 2016 was voor ons de avond dat we de camper gingen ophalen. Voor het eerst in een camper en dan in een vreemde omgeving ergens achteraf rijden in het donker. Hoezo vuurproef :-) Best wel spannend, maar ik voelde mij best wel snel op mijn gemak. Had weer even het gevoel dat ik in mijn oude VW T4 reed, maar deze was toch echt wel een stukje groter 😍

Maar we hebben hem dus gekocht, een nieuwe wereld gaat nu voor ons open. Het kamperen kennen we al heel lang, ik ben er mee opgegroeid maar dit is even wat anders. Ook onze caravan heeft weer een nieuwe eigenaar gevonden. Die mensen zijn er net zo blij mee als wij dat waren. 

Een camper op de oprit is niet echt een prachtig plaatje. Maar ondertussen zijn wel de kussens flink gereinigd en die zien er nu veel beter uit. Alle gordijnen en vitrage is ook weer lekker fris en schoon. Kitrandjes bij de spatborden van het camperdeel moesten aangepakt worden (zaten kleine scheurtjes in), ook dat heb ik gedaan. Nu is het inmiddels vlak voor kerst en de temperatuur speelt ook niet echt mee dus onderhoudstechnisch staan het nu even op een laag pitje. In maart halen we hem weer uit de stalling en gaan we de binnenkant wat aanpakken. Iets meer licht brengen in de van binnen een beetje donkere camper. Ook die klus in ondertussen af. Zie de foto's ondereen dit artikel
Wij zullen blij zijn wanneer het voorjaar er weer is, dan kunnen we op pad. Maar daarvoor moeten we helaas nog even geduld hebben.

We hebben inmiddels wel een stalling gevonden, want in de stalling waar de caravan nu nog staat gaat hij niet passen. Al was daar wel een beetje geluk voor nodig. We zetten hem straks een paar kilometer van huis neer. Wel nog eventjes wachten tot begin januari voor hij daar naar toe gaan, maar we zijn allang blij dat we een plekje hebben. Ophalen en wegbrengen wanneer het ons uitkomt, en een overdekte staplaats. Wij zijn er blij mee. 
Maar goed op dit moment is het even de vroege wintertest voor ons "nieuwe" vakantieoptrekje ..... maar het is wel starten en lopen, ook na een paar weken rust op de oprit.  Kou is geen probleem voor onze camper. 

Wij zijn er erg blij mee. Hieronder een paar foto's zoals de camper bij ons binnenkwam, daaronder de foto's na de facelift van de binnenkant.

   Donkere binnenkant Burstner T620 voor de metamorfose   Mooie  fotoDonkere binnenkant Burstner T620 voor de metamorfose

Donkere binnenkant Burstner T620 voor de metamorfose Donkere binnenkant Burstner T620 voor de metamorfose

En hieronder een blik op wat wij er van gemaakt hebben, en daar zijn we best trots op !

Ja, en dan wordt eindelijk het weer beter. Oftewel het wordt camper klus weer. We hebben een paar maanden na kunnen denken en links en rechts informatie ingewonnen hoe we de camper van binnen lichter kunnen krijgen waarbij toch de gezellige sfeer gehandhaafd blijft. Nou, ik denk dat dat aardig gelukt is. ZIe heronder de foto's van de vernieuwde binnenkant.
Een stuk moderner en het maakt de camper lichter van binnen, en dat was ook de bedoeling. anderhalf milimeter dikke viny vloerbedekking doet wonderen samen met nieuwe frisse gordijntjes en een nieuw stuk vinyl op de vloer, over de miserabel slecht geplakte laminoot stroken die er in zaten. Met andere woorden, wij zijn klaar voor vele jaren camperplezier.

Interieur na de facelift Burstner T620 Interieur na de facelift Burstner T620 Interieur na de facelift Onze Burstner T620Interieur na de facelift Binnenkant Burstner T620 


Onze droom heeft ook een plek op facebook gekregen. Wij hebben een groep opgestart speciaal voor deze camper. Tenminste zo zijn wij begonnen.
Inmiddels zijn er meer uit deze modellijn welkom in deze groep, en dat zijn de modellen van T500 tot T625. Zolang het maar één is uit de bouwjaren 1987 t/m 1993. De modellijn zonder alkoof.
We zijn wel streng hoor, want je moet aan kunnen tonen dat je in het bezit bent, of druk zoekende bent naar een Burstner Camper uit deze modellijn,
(want daar zit bijna geen verschil in)
Ben je dat niet dan word je niet toegelaten als groepslid. Sjoemelen hiermee heeft ook geen zin want als nieuw lid moet je wel bewijzen dat je een camper uit deze modellijn in je bezit hebt.


Hieronder de link naar de facebookgroep.
https://www.facebook.com/groups/1835599093371050

Joomla SEF URLs by Artio