Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Welkom op de nieuwe JohansOffice.

En ja hoor, heel langzaam begint de website weer een wat serieuzere vorm en inhoud aan te nemen. Helaas duurt dat deze keer veel langer, en ook met veel meer narigheid dan voorgaande keren. Maar we. zijn er weer sinds vandaag, welliswaar nog beperkt (12 juni 2013). Maar vanaf  03 febr. 2014 wordt er af en toe wanneer mijn hoofd het toelaat weer een beetje aan gedaan.  En vanaf 28 juni 2015 begint de website er eindelijk weer een beetje op te lijken.

the day before 001bnew-lifepast-future-newlife
.>--------------------------------------------------------------------------------------<

Bloed kruipt waar het niet gaan kan, en dan pak je toch weer een beetje op van je oude hobby. (voor zover als dat dat mogelijk is) 
Het blijft een uitdaging om de dingen die ik vroeger makkelijk deed weer een beetje op te pakken. 

Inmiddels ben ik volledig afgekeurd volgens de deskundigen. 3 CVA's waren hiervan de oorzaak. Alles functioneerd lichamelijk nog bij mij, maar de hersenpan heeft een flinke opdonder gehad. Zo ben je Netwerkbeheerder van een behoorlijk groot  Cisco netwerk in het HBO van Nederland, en enkele ogenblikken later weet je nog net hoe je een pc aan moet zetten, de rest is er nog wel maar het kost dagen graafwerk voor ik een oplossing voor een klein probleempje heb gevonden.  Wanneer ik dus nu een groot probleem heb met mijn pc moet ik anderen raadplegen. En dat is moeilijk te accepteren. 

Dat is heel kort hoe het er tegenwoordig voor staat. Concentratie vast leggen op één ding is nog steeds heel erg moeilijk. Mijn korte termijn geheugen laat ook de nodige steekjes vallen. Ook privé krijg je dan genoeg voor je kiezen.
Mensen blijven weg of laten je links liggen. Je bent veranderd en dan ben je niet zo gezellig meer zoals je eerder was.  Je hoort er simpelweg niet meer bij, omdat je veranderd bent. Dit heeft dan weer als gevolg dat je je gedumpt voelt, en daar wordt je wederhelft dan automatisch ook in meegetrokken. Tsja dat doet veel pijn, Je voelt je zelfs schuldig omdat je niet meer de persoon bent zoals ze je altijd gekend hebben.  Maar ik laat het nu achter me. Voor ons is het een nieuwe start. En daar gaan we vanaf nu mee verder. Voor de mensen die ons kennen en het contact niet willen verbreken blijft de deur altijd open staan. Zichtbaar heb je niets dus ben je degene die je altijd was. . . . . . . . . . Bull shit, was dat maar waar.

Nou, mijn eigen website weer nieuw leven inblazen is zeker iets wat ik al heel lang wilde doen. Want deze was heel lang niet meer bereikbaar, hij is vakkundig gehacked. En heeft zeker 2 jaar offline gelegen.

Zo zie je maar weer, al is de beveiliging van je website nog zo goed, er worden altijd wel weer nieuwe gaatjes gevonden.
Helaas was mijn backup ook al besmet, dus daar kon ik deze keer ook niet op terug vallen. We gaan dus geheel opnieuw van start met een hele nieuwe Johans Office. En ja, dat kost mij veel moeite en de website zal ook veel soberder blijven dan de oude. Maar 't komt uit een goed hart, en het is goed bedoeld.
In ieder geval onze vakantieverhalen blijven hier gepubliceerd staan.

In 2014 heb ik al een kleine nieuwe start kunnen maken met deze website na afloop van onze onaangename kampeerervaring op camping Gulperberg in Gulpen.  Inmiddels ben ik daar op door gaan borduren en staan er nog een paar vakantiestekjes bij. Nu al die oude vakanties nog weer optuigen en natuurlijk ook wat er nog weer bij komt. Dat heet tegenwoordig voor mij een uitdaging. Maar ja, alles went !

We zitten nu in September 2016. Mijn 100% afkeuring is een feit na 2 uitgebreide keuringen. Nu geen herkeuringen meer. Alle spanningen zijn nu eindelijk weg bij mij. Dat geeft ons echt een stuk opluchting. Er is nu eindelijk rust, dus het wordt tijd voor nieuwe dingen en een nieuwe toekomst.  

Vanaf december 2016: Caravan weg en Camper aangeschaft. We hopen dat wij nu alleen nog maar mogen gaan genieten !!!!

Maar, nog net als vroeger wens ik jullie allemaal veel kijk en leesplezier op deze website. En reacties op deze website lees ik ook graag hoor.

Johan Nap

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Ja, en dan ga je na alles wat we meegemaakt hebben eens even nadenken, en dan denk je waarom zouden wij hier met ons tweeën in dit grote huis blijven wonen. 
Heet simpel, de kids zijn allen volwassen en uitgevlogen, wij zijn nog met ons tweeën en onze hond. We hebben een prachtige woning dat is een feit, maar wel een beetje groot voor 2 personen.
Maar, wat zouden wij willen. Tsja daar waren we het vlot over eens. Het liefste een badkamer en slaapkamer beneden, met andere woorden voorbereid op de toekomst. 
Maar ja daar staan er niet veel van te koop, dat weet iedereen.
Dus we hebben een makelaar in de arm genomen en onze woning te koop gezet. Onze vorige woningverkoop was heel vlot geregeld, en we zouden het vreemd vinden wanneer dat weer zo snel zou gaan. En dat gebeurde ook niet natuurlijk. Je zag veel huizen die te koop stonden, en waar echt wel het nodige aan mankeerde naar een andere eigenaar gaan. Maar bij ons duurde het iets langer. Een makelaar die dan ook nog wilde beweren dat we maar iets aan de prijs moesten gaan doen. Nou dat hebben we niet gedaan, want we hadden ook geen haast. Maar uiteindelijk was er serieuze belangstelling. Mensen uit dezelfde straat waar wij woonden hadden serieuze belangstelling en wilden ons huis kopen.
Maar ja toen moesten we zelf nog wat weerzoeken. Gelukkig hadden wij een makelaar die met ons meedacht. Hij had een woning die voldeed aan onze woonwensen in Terborg. Dit was nog een stille verkoop, dus geen advertenties online, en ook geen bord in de tuin. De verkopers wilden graag buiten het circuit blijven.
We Zijn maar eens langsgereden, en van de buitenkant zag het er erg goed uit, ook de plek waar dit vrij nieuwe huis stond was zeker niet verkeerd. 
Dus, met de makelaar een bezichtiging geregeld. en we zagen het zeker wel zitten om dit huis met 3 slaapkamers, waarvan 1 beneden met een badkamer, inclusief garage en carport en meer dan genoeg ruimte om ook onze camper bij de deur te zetten. Kortom wij waren behoorlijk enthousiast. 

<--Oude woning, Nieuwe woning-->

Wij hebben dezelfde dag nog een bod uitgebraacht, en een dag later wisten wij dat we een andere woning hadden. Tsja dan nog even afwachten of de kopers van ons huis alles rond konden krijgen, en toen dat ook geregeld was konden we plannen gaan maken voor de verhuizing naar Terborg. Eigenlijk een dorp met stadsrechten. Dus ook een stad. We hadden er zin in.
Onder het genot van 40 graden Celcius zijn we aan het klussen gegaan. Want we hadden maar goed twee weken om het huis naar onze smaak in te richten.
Spannend, maar vooral zwetend hebben we dat geregeld. Nog lang niet alles was natuurlijk direct naar onze wens, maar we waren best tevreden. en we wisten heel goed dat we nog wel even bezig zouden zijn voor we het echt ons huis zouden vinden. 
Maar, we zitter hier nu lekker op ons plekje. Stukje kleiner, maar dan we hadden op een groter perceel dan ons oude stekje in Doetinchem.
Ook de kopers van ons oude huis in Doetinchem zijn heel tevreden. We zijn er nog een keer geweest toen ze er net in zaten. Ook hun hadden al veel gedaan, maar er stond ook voor hun nog heel veel op het programma.
Inmiddels wonen we er al weer bijna 3 jaar. en hebben we de keuken vervangen, een mooie overkapping in de tuin gebouwd en als kers op de taart de woning een stukje uitgebouwd. We hebben de eetkamer achter de keuken geplakt en het verlengde van de achterkant van de woning. De hele achterkant is nu in zijn geheel uitgebouwd.Achterkant huis 
Ook weer iets waar we heel blij mee zijn. Echt een waardevermeerdering voor onze woning.


Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Wie zijn wij ?

Tsja als normale Nederlander zullen wij ons ook even netjes voorstellen aan onze bezoekers.

Gerdy met Bikkel     Johan2 Wij zijn Johan en Gerdy, dik 25 jaar getrouwd met elkaar en ouders van 3 kinderen, waarvan de oudste, onze dochter inmiddels een man en een lieve dochter heeft en sinds begin 2018 ook een zoontje, dus ja wij zijn ondertussen ook al trotse Opa en Oma. Maar wij voelen ons echt niet oud hoor.

De andere 2 (beide jongens) wonen inmiddels ook niet meer thuis. De middelste woont echt op zichzelf, en de jongste komt af en toe het studentenleven van Nijmgen even ontvluchten om thuis even zijn rust even op te zoeken. Ze hebben wel beide een relatie dus wie weet waar dat nog naar toe gaat.

Gerdy mijn vrouw werkt nog 4 halve dagen in de week, en ik Johan mag niet meer werken van de artsen. Die hebben mij na  3 CVA's volledig afgekeurd. Mijn verleden ligt in de ICT in het HBO Onderwijs. Daarin heb ik ruim 30 jaar met heel veel plezier gewerkt. Vie een kantoorbaan destijds de automatisering ingerold en middels veel cursussen en zelfstudie heb ik mijzelf op weten te werken tot senior Netwerkbeheerder. Maar goed dat valt dan plotseling weg en daar moet je je dan maar aan aanpassen. Simpel toch denken dan velen, je hoeft niet meer te werken.  Uiteindelijk is mij dat wel gelukt, en ik weet inmiddels ook heel goed dat ik mijn werk niet meer had kunnen doen. Tsja het is niet anders.

Maar goed, onze grote passie was en is nog steeds het kamperen. Met de caravan verantwoord en met zelfvertrouwen rijden werd er ook niet makkelijker op de laatste paar jaar. Om die reden hebben wij als beginnende 50 ers maar besloten om de net aangeschafte Hobby caravan weer te verkopen en voor een camper te gaan in december 2016.

Achteraf zijn we heel blij dat we die beslissing genomen hebben. Het is een ouwetje geworden (1991) maar wel een goede camper volgens onze eigen vertrouwde garage.
Een wereld ging voor ons open toen we de camper in gebruik namen. Je gaat heel anders op vakantie, en wanneer je aankomt ben je ook binnen 5 minuten klaar en zit je lekker voor je camper achter een drankje. Heerlijk. De fietsen + hondekar gaat mee en we zijn zo heerlijk op pad. Daar genieten we nu dus ook volop van. Een grote auto om de caravan te trekken hadden we dus ook niet meer nodig. Die hebben we dan ook maar vervangen voor een kleintje.

Wij wonen in Doetinchem (achterhoek) en we komen oorspronkelijk uit Haaksbergen waar wij ook altijd met heel veel plezier gewoond hebben. Enige jaren geleden moest ik voor mijn werk vanwege fusies in onderwijsland verhuizen, dus ruilden wij Haaksbergen in voor Doetinchem. Achteraf hebben wij daar echt geen spijt van.

We wonen nu in een 2 onder 1 kap met garage en hebben het hier ook prima naar onze zin. 

Nou, deze kennismaking met ons zal ook nog wel met foto's aangekleed gaan worden, maar daar moet ik eventjes voor het digitale archief in :-) 


Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Badkamervernieuwing

Wat een klus bleek dit te zijn. Jaren geleden toen wij nog in Haaksbergen woonden heb ik deze klus ook  gedaan. Een klein badkamertje omtoveren naar een ruime badkamer door een deel van een slaapkamer af te halen en deze bij de badkamer aan te trekken.

 van oud naar nieuw  


Maar, deze keer leek het wat simpeler. De muren bleven staan, alleen alles wat er in de huidige badkamer zat moest er allemaal uit. De basis was dus een kaal hok met kale muren weer opbouwen naar een mooie strakkebadkamer met een mooie ruime douchecabine. Geloof mij, dit was nu echt een mega uitdaging voor mij waar ik zwaar tegen op gekeken heb. Maar wat moet je anders wanneer de oude tegels spontaan van de muur afvallen. 

Deze klus bleek wel een aanslag op mijzelf te zijn deze keer. Maar we hebben nu weer een niewe badkamer. 
Twee en halve maand ben ik in totaal bezig geweest om deze ruimte weer opnieuw te bouwen. Soms dacht ik echt waar ben ik in vredesnaam aan begonnen. 's-morgens richting badkamer en dan éénmaal in die bouwput niet meer weten waar je moet beginnen. Tig keer per dag naar de garage lopen om spullen te halen, maar wanneer je dan uiteindelijk in de garage bent weet je echt niet meer wat je er kwam doen. Dus dan maar vaak het beruchte stukje papier gebruiken om boven alles op te schrijven en dit briefje beneden in de garage als geheugensteun gebruiken. Waanzin toch?  Dit was echt een uitdaging voor mij waarbij ik mijzelf vaak genoeg ben tegen gekomen. Alles wat ik in het verleden eerder gedaan heb dat lukte ook best wel, maar je komt ook dingen tegen die nieuw zijn en dan moet je lezen en de stof in je opnemen, en dat is mijn grootste probleem na mijn cva's. Het oude zit er nog in in het koppie en is met een beetje prikken in mijzelf ook best nog wel redelijk bereikbaar, maar al het nieuwe in mij opnemen ervaar ik echt als een ramp.

 Maar goed, nu het verbouwingsverhaal. Het begon allemaal met het slopen. Er moest een flinke partij tegels van de muur. Een flinke klus. De badhoek bleef tot het eind van deze klus gespaard, zodat we in ieder geval nog in ons eigen huis konden douchen. Na het slopen moesten de muren gestucd worden tot aan het plafond in de natte hoek, want zover zouden de tegels komen.
En dan uiteindelijk denk je zo, dat waren de muurtegels, nu de vloer nog even, zit er ook nog een oud lekkageprobleem in mijn achterhoofd daar hebben we in de eerste jaren toen we hier woonden 5 meter flexibele afvoer ingeschoven, daar was het lekkageprobleem mee opgelost. Maar dat moest nu ook eventjes losgehaald worden. Pffffffffff.

 

In de betonvloer. Wat een lol. Uiteindelijk na een paar uur kom je tot de ontdekking dat er met die afvoer niets mis was maar dat er toen waarschijnlijk vocht langs de afvoerpijp van de wasbak gelekt was wat net boven de keuken naar beneden druppelde door het plafond. Dus dat gat kon weer dicht. Eindelijk de badhoek er ook uit en de tegels er af, zit er spontaan een douchekraanaansluiting in de muur op de plek waar wij de douchecabina bedacht hadden te plaatsen. Even een klein juichmomentje, maar dan hak je verder met het slopen van de oude tegels en zie je onder in de muur nog een gat verschijnen. De douchekraansluiting die ik net was tegengekomen bleek een afgezaagde aansluiting te zijn. Kon er dus uit  om nieuwe aan te leggen. Want zo'n oude niet meer gebruikte leiding wil je liever niet gebruiken. Nou, eenmaal hakkende in de muur kom je er achter dat die muren tegenwoordig heel dun zijn 7 cm. En jawel, dan valt er zo een gat in de muur van badkamer naar de slaapkamer van onze zoon Wesley. Lekker weer een klusje er bij. Achteraf was ik er best blij om maar dat komt nog.


Maar goed, ook daar nieuwe leidingen in en een nieuwe bredere aansluiting voor de badkraan in de muur gemaakt plus na het weghalen en afsluiten van nog een paar andere leidingen die hiervoor naar het bad liepen hadden we nu eindelijk een mooie kale strakke muur en vloerv die we weer konden gaan opbouwen.

De traditionlele WC werd een nieuwe moderne hangpot. Met dank aan een sanitair specialist uit de buurt die even geholpen heeft met de aansluiting. TOP. Tsja dit was nieuw voor mij dus ook een aanslag op mijn hersenpan met beschadigde inboedel. 
Vervolgens een nieuw badkamermeubel geinstalleerd. Ons oude ligbad is niet terug gekomen. Maar we hebben wel een lekkere ruimte douchhoek terug gekregen. en een nieuwe CV. Dit samen met de nieuwe plavuizen zitten we nu weer met een heerlijke nieuwe badkamer. 

 

 Maar, na een paar weken met onze nieuwe badkamer zien we bij onze zoon in de slaapkamer de muur behoorlijk nat worden. Achter de plinten was zelfs al sprake van lichte schimmelvorming.  Ik schrik mij dus in eerste instantie laveloos. Het bleek bij de douchekraan leidingen weg te komen in de badkamer. Dus weer een klusje er bij. De moed om het aan te pakken zakt je dan bijna in de schoenen, maar je moet want zo kon het niet blijven. Dus, weer deels de muur loshalen gelukkig vanaf de slaapkamerkant. maar na een tijdje rommelen in de muur viel het kwartje bij mij. De lekkage kwam van boven, dus heb ik eerst in de badkamer de douchekraan van de muur gehaald. en daar was het al duidelijk te zien in de muur, een donkere natte plek. Lekkage op de aansluiting kraan in de muur. Dus maar even nieuw dichtband gehaald bij de sanitairspecialist in Doetinchem (de opvolger van teflon, superspul dikker dan teflon en groen van kleur) om de draadaansluiting van de kraan goed dicht te maken. en die is dan nu ook echt dicht. Geen lekkage meer. Ook de glazen douchewand nog maar een keer extra gekit waar de wand tegen de tegels komt. Zo, en water is nu alleen nog zichtbaar op de plekken waar water hoort te zijn, in de douchebak.  Eindelijk dus de badkamer af na bijna 3 maand. Dit was voor mij de tweede keer dat ik een badkamer vernieuwd heb, maar er zal echt geen  derde keer van onszelf gaan komen. De volgende keer mag iemand anders het doen. Wij zijn heel blij met het eindresultaat, maar ohhh wat heb ik het zwaar gehad.
Gelukkig maak het dagelijks zien van deze natte cel veel goed en ben ik ontzettend blij dat mij dit zelf gelukt is. Want geloof mij voor aanvang was ik doodsbenauwd of het mij wel zou gaan lukken. Gelukkig heb ik een vrouw die mij bewust af en toe figuurlijk een schop onder mijn reed gaf. Onder het motto, kom op luister naar jezelf, je kunt het ! En ze heeft gelijk gehad. Ik zeg nu heel simpel,   bekijk de foto's en oordeel zelf. Is het wat geworden? 
Wij zijn er blij mee!!!!

    

Inloggen ?? Mag wel hoeft niet