Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Zomervakantie 2015, Prima stek, maar wel een vakantie met een dag die je nooit meer vergeet.   
SVR Camping Hoeve Ons Lust

We zaten deze vakantie weer op ons inmiddels vertrouwde stekkie in de kop van Noord Holland. Bij de bollenboer op camping Hoeve ons Lust te Julianadorp aan zee.

Echt gezellig weer hier in de kop van Noord Holland, leuke mensen om ons heen, en het weer was ook zeker niet slecht de eerste week. Veel strand gezien en we hebben veel wandelingen in de duinen gemaakt. Echt top. De eerste week van de vakantie konden we zelfs nog de luifel voor de caravan laten staan, want de wind viel reuze mee. Tot op dat moment tenminste. We zijn best wel wat gewend. Inmiddels ook flink wat jaren kampeerervaring in de rugzak, en zeker ook aan de kust, maar wat er nu voor ons op stapel stond sloeg echt alles.

Het ANP had slechter weer voorspeld. De bollenboeren namen dit allemaal heel serieus en werkten hard om alle bollen droog binnen te krijgen. Echt een prachtig gezicht. Zie de foto's.
 IMGP6664  beheerdersduo

Ook wij dachten, nu de luifel maar eens opruimen want het kan best eens gaan spoken.
Op een bepaald moment zie je mensen zelfs hun Isabella voortent in spoedstandje opruimen. Dan ga je nog even twijfelen of je zelf ook de tent zou moeten opruimen. Maar dat hebben we nog nooit gedaan, ook niet aan de kust. Gewoon zorgen dat je stormafspanning goed is. 
Het was nog prima weer op deze dag, en we volgden het weersvooruitzicht. Inmiddels hoorden we ook al dat het in Zuid Holland flink tekeer ging. Maar bij ons scheen nog het zonnetje en was het best nog wel lekker.

Maar een half uur later is het beeld heel anders. De wind draait naar Noord-West en trekt aan.
En dan binnen een kwarier zit je in een storm, echt verschrikkelijk. We hingen met 3 personen in de voortent aan de tentstokken, maar de haringen vlogen er spontaan uit. Dus ik naar buiten en de haringen er weer in, maar dat had geen zin. de grond was net een pakje boter, zo zacht.
Dan maar weer de tent in, de voeten op de slikrand en de handen aan de stokken. Tsjonge jonge wat klapperde alles. Onze labrador hadden we al in de caravan gedaan zo hard ging het te keer. De alluminium tentstokken knapten op de koppelstukken spontaan af. 3 stokken waren er kapot en op dat moment hadden wij zoiets van. We moeten de tent naar beneden halen want hier houden we niets meer aan.
Gelukkig zagen onze naaste buren ons probleem ook, we kregen spontaan hulp aangeboden van 2 van hen. Want de rest hing daar ook binnen aan de tent om de boel aan de grond te houden. 
Maar met hulp en vereende krachten is het ons gelukt de tent plat te krijgen. Het kleine beetje wat nog in de tent stond hebben we in de auto kunnen dumpen.
Toen bij ons de boel plat was konden we zo naar onze naaste buren. Ook daar zat er niets anders op dan alles plat te leggen en hopen dat dit ook goed zou gaan. 
Ook dat karwei is gelukt, toen de caravan in en wachten op beter weer :-) Iets anders konden we niet meer doen. Het iglotentje voor onze oudste zoon die even een paar dagen langs was gekomen stond nog steeds, maar ook daarvan vlogen de haringen er al uit.
Petje af voor de beheerders, want die zagen we plotseling vanuit de car avan een reddingsactie voor het iglotentje uitvoeren. Haringen opnieuw prikken in de "botergrond". 

Tsja dan heb je meer dan genoeg kampeerervaring, maar nu zaten we nat tot op het bot een beetje bij te komen in de door de wind heftig schuddende caravan. Wachtende op beter weer.
Het duurde nog een tijd maar toe het droog begon te worden nam de wind ook af en konden we voorzichtig buiten een blik werpen.

voordestorm  storm2015  ravage1  opbouwen na de storm

Het was een droevig gezicht. Op onze rij stond geen enkele voortent meer voor de caravan. Deze storm had echt vernietigend toegeslagen. Alles met de kop op de wind was flink aan de beurt geweest. 
Bij ons was alles heel gebleven waar het tenminste het tentdoek aanging. Een aantal stokken hebben we wel moeten vervangen de volgende dag. Naast ons was schade in het dak van de voortent, en op het eind van onze rij stond een voortent die bij deze na de storm afgeschreven was. Die mensen konden op pad voor een nieuwe voortent. 
Droevig, maar het was niet anders. Wij hebben de kapotte stokken vervangen en konden alles weer opbouwen. In de tussentijd hadden wij onze voortent net als menig ander te drogen gelegd in de grote bollenschuur van de camping. 

Tsja al met al iets wat je nooit meer vergeet, zo'n zomervakantie. het was een storm die we nog nooit eerder in de zomer hadden gehad. het was de eerste, maar ik hoop ook echt de laatste. Een zomervakantie om nooit meer te vergeten.

Maar we hebben ook zeker wel genoten hoor. wanneer je na zo'n storm weer op het strand komt dan denk je jeetje wat kan die zee veel strandwerk verzetten in een paar uur tijd. 
We waren zeker niet uit het veld geslagen door de storm, we zijn daarna onder andere nog lekker een dagje met de auto naar Texel geweest. en hebben heerlijk genoten van dit prachtige eiland.


BikkelGerdy  Boot naar Texel  Kerkje-Texel  Kunstwerk-molen-Texel

Heel veel mensen die dit jaar aan de kust hebben gestaan zijn getroffen door dit noodweer. Ik hoop dat iedereen achteraf gezien net zo veel geluk heeft gehad als wij.

bootjeVerder kan ik zeggen dat wij verder van een prima vakantie hebben genoten. Maar de luifel die hebben we bewust maar niet meer opgebouwd. Nog wel een aantal hele mooie foto's gemaakt zoals dit bootje op zee bij ondergaande zon.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Inloggen ?? Mag wel hoeft niet