Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 Deze Caravan is naar een nieuwe eigenaar
Een afgesloten tijdperk voor ons. snif snif

20150915 183854

Hij is verkocht, we hebben hem niet meer, onze Hobby Excellent 430 met een Isabella Ventura voortent.

Geeft voor mij iets te veel problemen, na 3 CVA's, daarom hebben wij besloten afscheid te nemen van onze caravan. Dat doet wel pijn, maar het is beter zo. Doe maar een bod, maar let wel op dat er een nieuwe voortent en nieuwe luifel, beide van het kwaliteitsmerk Isabella bij zitten.

Nu we nog maar met ons tweeën op vakantie gaan wil je het ook graag leuk, handig en gezellig voor elkaar hebben.
Afgelopen jaar merkten we al dat we in de avond nog wel eens in de caravan gingen zitten met ons tweeën. Het koelde nogal eens flink af. 

Dat doe je niet wanneer je met een man of 6 tot 10 bij je caravan zit dat is logisch. Dan duik je wanneer het fris wordt gewoon de voortent in.


Maar nu willen we ook wel graag lekker behaaglijk binnen kunnen zitten wanneer dat mogelijk is. En dan was het in onze Dethleffs niet altijd zo geweldig. Die straalde niks geen gezelligheid of sfeer uit. De TV konden we niet fatsoenlijk kwijt en nog veel meer kleine dingen. Zoals de beperkte ruimte in de toiletruimte.
Dus, om die reden zijn we weer op jacht gegaan voor ons vertrouwde merk. een Hobby caravan.
Maar goed, nu we geen volvo of VW bus meer hebben mag hij ook weer niet te groot en te zwaar zijn. Dus we moesten best nog wel even zoeken voor we vonden wat we nu hebben gekocht.
Het is uiteindelijk een Hobby Excellent 430 geworden. Er zat een Brand voortent bij, maar die wilden we niet gaan gebruiken. We willen gewoon weer een Isabella voortent na de storm die we afgelopen zomer meegemaakt hebben. Ja kwaliteit kost een paar cent, maar daar moet je in ons klimaat niet op bezuinigen. Maar de tent die we gekocht hebben is net 1 omloopmaatje te groot, voor het jaar 2016 dus nog even op jacht naar een broertje die 1 maatje kleiner is, of deze iets kleiner laten maken wanneer we niet tegen een goed alternatief aanlopen voor de huidige tent.

hobby-2   hobby-12    hobby-13

  20150909 152658  20150909 153015  20150909 153030 

Geweldig toch. Op de foto links onder kun je zien dat de tent net 1 maatje te groot is. Maar we hebben nog een hele winter om dit probleem op te lossen. Komt goed. De onderste foto´s hebben we gemaakt op onze mini vakantie die we in september nog eventjes gedaan hebben. Even caravan testen. En ja deze caravan is glansrijk geslaagd en perfect bevonden.
Voorjaar 2016, we kunnen bijna niet wachten, en ja, we hebben een andere voortent gevonden begin maart 2016 Nieuw in de verpakking maar wel uit het oude jaar. Exact hetzelfde als op de foto's hierboven, maar net een maatje kleiner namelijk 875. De oude tent was 900 en helaas dus net iets te groot.

Zo, de voor ons te grote voortent hebben we verkocht, deze tent is naar de franse Alpen om een seizoenplek te vullen voor een nederlandse caravan. Wj zijn nu weer klaar voor weer een flink aantal heerlijke vakanties met zijn tweeën en onze hond Bikkel natuurlijk.

En onze nieuwe voortent staat hieronder, zie je wel precies hetzelfde maar past wel veel beter. Mooi strak dak. en zijkant op de juiste hoogte
kleintje  kleintje2 kleintje3


Inmiddels ook een mooie nieuwe isabella luifel gescoord. Originel Isabella Eclipse met losse zijkanten die we wel kunnen maar niet perse hoeven te gebruiken en met het lekker lichte glasvezel frame. Daar gaan we zeker van genieten de aankomende jaren. En hieronder de foto hoe we er vanaf zomer 2016 bijstaan. De caravan heeft nieuwe banden en een nieuwe AKS Koppeling. We zijn heel tevreden. Het enig wat ons nu nog blij zou kunnen maken is een mooie goed onderhouden camper met een vast laag bed. Want het trekken met de caravan valt nu best wel zwaar na mijn 3 CVA's.

3e vakantiebestemming 1

Maar helaas, of toch eigenlijk niet helaas want er is een nieuw tijdperk gestart, het campertijdperk. We zijn tegen een voor ons hele mooie en betaalbare camper aangelopen, wel iets ouder dan de caravan, maar in een goede staat.  Om die reden gaan we afscheid nemen van onze prachtige caravan die we niet zo heel lang gehad hebben. Maar in verband met gezondheid en vele zaken die daarmee te maken hebben stappen wij nu over op een camper.
Onze caravan heeft een bovag keuringsbewijs van 2015 (dit voor mogelijke liefhebbers die geen kat in de zak willen kopen) Want dat doe je echt niet met deze caravan.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Inloggen ?? Mag wel hoeft niet