Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Zo, het is 20 juli 2017. We zijn er helemaal klaar voor, camper gewassen en in de was gezet. Hij glimt weer als een keutel in de maneschijn. Nog een paar spulletjes in de camper en de fietsen op de fietsdrager en we kunnen morgen op pad. Vanavond nog even internet in de gaten houden want onze jongste zoon komt met zijn vriendin weer terug van vakantie uit Bulgarije. Nu maar hopen voor hun dat hun afhaaldienst de weg wel goed kan vinden op het vliegveld van Brussel airport. Want dat vliegveld hebben wij als een ramp ervaren. Doe ons Schiphol maar. Groter maar alles staat veel beter aangegeven.

Maar goed, wij starten morgen in Noord-Holland op camping Helmzicht aan de kust tegen de duinen tussen Julianadorp en Den Helder.
We zijn er klaar voor, helaas heeft de weersverwachting nog geen al te positieve verwachtingen voor aankomende week, maar we hopen maar op droog weer, zodat we op bestemming de fiets kunnen pakken.

Nou, gisteren zijn we vertrokken en aanbeland op onze 1ste bestemming SVR Camping Helmzicht in Julianadorp aan Zee (Noord Holland).

2017 Zomervakantie 0066We konden zelf ons plekke uitzoeken uit de 4 nog beschikbare plekken.
Dinsdag een vermoeiende dag gehad. Op de fiets naar de juttersmarkt in Den Helder. Nou mijn wederhelft heeft ondaks de trapondersteuning nog flink moeten buffelen met de wind van voren. en 40 kilo hond  in de kar er achter. Wel jammer hoor, de Juttersmarkt in Den Helder is niet meer zo druk en gezellig als een paar jaar geleden. Het is er veel rustiger. Niet alleen wat betreft bezoekers, maar ook met het aantal aanwezige kraampjes. 

 

Het is woensdag vandaag en het is mooi zonnig weer. Vanmorgen op de fiets naar Julianadorp geweest schoodbappies doen. Want er moet natuurlijk wel gegeten en natuurlijk ook gedronken worden. Vanmiddag pakken we weer de fiets en gaan we naar Callantsoog, effe over de braderie. En vanavond lekker aan het strand hangen.  Pfffff vermoeiend hoor vakantie. Nee, hoor natuurlijk niet. Gewoon lekker ontspannend. We genieten er van. Dus deze avond hebben wij maar Paal 7 opgezocht. Op de wandeltocht terug naar de camping werden we overvallen door een fikse regenbui. We waren dus letterlijk nat tot op ons blote lijf. En onze labrador Bikkel was ook een zielig nat gedrocht geworden. Maar goed, aan al het leuke komt een eind, en zo ook aan dit deel van de vakantie. Het is inmiddels zaterdag en dat houdt voor ons in een wisseldag. We verruilen Noord Holland voor Koudekerke in Zeeland.2e week Zomervakantie 2017 SVR Campng "Ons Weitje"  in Koudekerke (Zeeland)

Wij werden prima ontvangen en naar onze kampeerplek gebracht. Het veld lag er prima bij, een keurige grasmat, bahlve de plek waar ik de camper moest neerzetten. Dit leek zandgrond te zijn. Dus maar even mijn best doen om de camper in één keer tussen de beide caravans van onze buren te parkeren.
Gelukt in één keer, maar toen kon de camper ook niet meer voor of achteruit. Ohhh zei de beheerder in dit geval een vrouw. Niet meer mee freubelen, en mooi laten staan zo. In het ergste geval trekken wij je met de trekker er wel weer uit wanneer jullie weer vertrekken. Nou, lekker idee hoor. De camper waterpas zetten konden we dus ook niet meer. 
We kregen toen ook pas te horen dat we vlonders voor de camper konden leggen anders zaten we zo in de blubber. Nou blubber, maak er maar een kleibad van. Dus eerst maar eens even een stapel vlonders uit de loods gehaald op een karretje wat hier speciaal voor stond, en deze vlonders voor de camper gelegd. Alleen op deze manier konden we met goed fatsoen voor de camper zitten. 
Dus niet  alle begin was prima. Neemt niet weg dat de plek waar we stonden in Zeeland een prima plek was. Het was een klein stukje lopen en je liep in de duinen. En wat denk je van de enorme partij fietspaden in deze hoek van Nederland. Echt geweldig !! Daar kan een groot deel van Nederland nog wat van leren. 
We zijn op de fiets naar Middelburg en Vlissingen geweest. Dat is op de fiets vanaf Koudekerke prima te doen.

 3e week zomervakantie. Naar de Veluwe. Camping Lierderholt in Beekbergen. (Gelderland)

Een camping die we eigenlijk al een heel klein beetje kenden. Vrienden van ons staan daar al een paar jaar in de zomervakantie en we zijn daar al eens geweest. Alleen  het campergedeelte dat is nieuw en dat deel van de camping kenden wij ook echt niet.
Voor de prijs is het echt een aanrader. Super de luxe toiletgebouw, Eigenlijk helemaal niets op aan te merken op deze camping, alleen het is echt massa tourisme. Van de ene kant heeft dat wat en van de andere kant, wij gebruiken al die luxe niet meer, zeker niet nu we een camper hebben en zonder kids op vakantie gaan.
De eerste avond vielen we met de neus in de boter. We zaten dicht bij het centrale deel van de camping waar alles gebeurt. Horeca, zwembad en heel veel activiteiten. En daar was ook een mega professioneel podium opgebouwd. en 's-avonds live muziek. Nou dat stond zo hard dat je maag er van te keer ging, zelfs zittend bij je eigen camper voelde je de bas nog in je maag. Ach we waren gewaarschuwd door de camping toen we aankwamen, en het was ook best wel heel gezellig die live muziek.
Enig nadeel is dat je op die camping op de veluwe overal een flink eind vandaan zit. Wanneer je een beetje een plaats wilt bezoeken vanaf de camping moet je toch echt een flink eind fietsen. Voordeel is wel je kunt er echte megawandelingen maken in het veluwse bos. En daar was onze labrador natuurlijk heel erg blij mee. Alleen het weer zat niet echt mee deze laatste week. Onder andere om die reden zijn we een paar dagen eerder dan gepland weer naar huis vertrokken. En helaas ook nog eens veel te weinig foto's gemaakt op deze plek. Wie weet doen we het nog een keertje over op deze plek, maar dan wel aan de kant waar je van de zon genieten kunt.


Zo, nou niet denken dat dit het was het voor dit jaar, want we zijn zeker van plan om na onze zomervakantie nog een keertje op pad te gaan dit jaar in september.  Maar dan moeten de weergoden ons wel gunstig gezind zijn. Nog even geduld dus, er kan nog zo maar een korte vakantie met de camper bijkomen in 2017.

.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen