Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Voorjaarsvakantie 2015 - we zoeken het water weer op !  Laughing

Deze keer Zeevangshoeve in Edam en Hoeve Ons Lust in Julianadorp.

Directe omgeving camping hoeve ons lust

Eindelijk buiten wordt het weer groen dus wij trekken  de sleurhut maar weer uit de stalling voor een nieuw kampeerseizoen bestaande uit enkele vakanties. De afgelopen 2 jaar waren heftig genoeg nu alles bijna achter de rug is willen we eindelijk weer eens gaan genieten.


Zoals het er nu uit ziet gaan we dit jaar 2 keer met de sleurhut op pad. De eerste keer is het een combinatievakantie. Eerst een paar dagen naar de Oostkust van NoordHolland aan het Ijsselmeer op Camping Zeevangshoeve te Edam, en daarna nog een paar dagen naar Julianadorp aan Zee voor een korte vakantie op de Hoeve ons Lust, grenzend aan de duinen van de Noordzee net onder Den Helder. Echt een prachtig gebied.

(Druk op de foto's voor een vergroting)   

IMGP6107 Copy IMGP6130 Copy IMGP6131 Copy IMGP6125 Copy IMGP6157 Copy  
Allereerst ons verblijf op camping Zeevangshoeve


De vuurproef voor onze Bikkel waar het dan kamperen betreft want dat heeft onze labrador van nog geen jaar nog nooit gedaan.
Nou we kunnen zeggen hij is met vlag en wimpel geslaagd. Waar we zoals we kennen van een jonge hond het gewend waren dat er nogal eens wat omver zou gaan is ons dat deze keer bespaard gebleven.
Een leuke camping met prachtige deuren in de sanitaire voorziening. Op iedere deur staan de koeien te grazen in groot formaat. Echt een belevenis zo'n WC deur. Je kon er van de vloer eten zo schoon was het er wel. Waar het toiletgebouw wel over beschikte was een gezonde boerenlucht in het toiletgebouw. LOL Maar ook daar was niets mis mee en hoort er gewoon bij wanneer je bij een veebedrijf je vakantie doorbrengt. De camping is altijd ondergeschikt aan het boerenbedrijf. Heel logisch. Dan nu maar eens ons plekje in beeld brengen. Allereerst een perfecte grasmat. Daar was echt niets mis mee. We werden keurig door de beheerster van de camping naar onze plek gebracht. Mooie ruime plek en een gedeeld watertappunt schuin voor de tent. Echt netjes. Ook de verlichting s-avonds perfect in orde. Veel zonnecelverlichting maar dat ik ook zeker geen verkeerde keuze. De kleine straat voor de camping oversteken, het hekje door, langs de schapen wandelen de dijk over en je staat aan het water. Kortom perfecte ligging.

IMGP6159 Copy IMGP6175 Copy 


Vanuit de Oostkust van Noord Holland ging de trip door naar de westkust voor onze 2e bestemming.


Camping Hoeve ons Lust in Julianadorp

IMGP6183 Copy IMGP6189 Copy IMGP6204 Copy IMGP6215 Copy IMGP6225 Copy

Deze camping hebben we vorig jaar ook nog een paar dagen bezocht maar door onvoorziene omstandigheden zijn wij daar veel te kort geweest. Dus maar weer even een aantal dagen op herhaling naar dit prachtige plekje in Noord-Holland. Net onder Den Helder aan de voet van de duinen, en aan de rand van een prachtig duingebied.
De wind deed ook nu weer flink zijn best. Echt een lot uit de loterij deze SVR camping. Je kunt er overal, zelfs in het toiletgebouw van de vloer eten. De beheerders zijn ontzettend gastvrij en behulpzaam. Van ons mag deze camping een dikke vette 10 ontvangen als waarderingscijfer. Het geheel ziet er gewoon perfect verzorgd uit.
Dit keer stonden we helemaal vooraan op de camping met de rug naar de wind. Maar we hebben wel geregeld de wind voelen beuken op onze caravan. Ook de bollenvelden in het voorjaar zijn zeker een minivakantie waard. Zie de foto's. 
Op deze camping is voor de kids niet veel vertier te vinden. Maar voor de volwassenen biedt de omgeving meer dan voldoende.
De weg oversteken en je staat in de duinen. Rechts af  vanaf de camping en voor je het weet zit je in Den Helder. En ga je links af dan kom je meer in het in het zomerseizoen volgepakte toeristengebied. Overigens ook niets mis mee. Callantsoog is altijd een bezoekje waard. Maar ook verder afzakkend langs de kust is voldoende te beleven. Vervelen hebben wij ons nog nooit gedaan aan de kust, ook niet toen onze kinderen nog meegingen.
Dit jaar hebben wij besloten om ook de zomervakantie door te brengen op deze camping. Een uitgebreid verslag hiervan krijgen jullie zeker nog te zien op deze website.
Eerst nog wat kiekjes van dit voorjaar.

IMGP6257 Copy Blik vanaf boven op Hoeve ons Lust IMGP6271 Copy Oprijlaan Hoeve ons Lust IMGP6295 Copy Prachtige vergezichten Toiletgebouw Hoeve ons lust IMGP6281 Copy

(Meer foto's volgen z.s.m)

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Reacties   

0 #2 Super User 17-03-2017 22:55
Albert Komen zei:
Beste Johan Nap.

Wat een mooie recensie over onze camping! U heeft 1 foto van de bollenvelden van de buren(roze tulpen) heeft u hier ook een exemplaar van waar de boerderij meer in het zicht is? Buurman word 50 en we zijn op zoek naar een mooie foto voor op een spandoek. U mag me ook bellen op 06.21.55.82.05

vr gr Albert Komen & Sandra Bak
Top Albert en Sandra, dank voor jullie reactie. We komen zeker weer eens voorbij in de toekomst. We hebben nu een camper, dus we hebben meer mogelijkheden. Vandaag hier en morgen daar.
Maar jullie staan boven aan onze lijst met favoriete bestemmingen hoor laat dat duidelijk zijn.
Wij wensen jullie weer een heel goed seizoen in 2017. En wie weet tot ziens. We zitten wel weer een weekje in de buurt hoor aankomende zomer.
Groetjes van ons.
Johan en Gerdy
Citeer
0 #1 Albert Komen 04-10-2016 11:57
Beste Johan Nap.

Wat een mooie recensie over onze camping! U heeft 1 foto van de bollenvelden van de buren(roze tulpen) heeft u hier ook een exemplaar van waar de boerderij meer in het zicht is? Buurman word 50 en we zijn op zoek naar een mooie foto voor op een spandoek. U mag me ook bellen op 06.21.55.82.05

vr gr Albert Komen & Sandra Bak
Citeer

Inloggen ?? Mag wel hoeft niet